clear

zoeken

search

Heeft crossmediaal lezen de toekomst? Deel 2

22 mei 2007


Ik wil nog even terugkomen op mijn post Heeft crossmediaal lezen de toekomst?

In die post mopperde ik over het feit dat ik geen achtergrondinformatie kon vinden bij de lezing van Ed Peelen tijdens het congres ter ere van het 40-jarig bestaan van ECI.

Naar aanleiding van die post kreeg ik echter een uiterst vriendelijke mail van Cees Verrips van ECI, waarin hij me verwees naar de speciale website ‘Media, vroeger, nu en in de toekomst‘. De heer Verrips stuurde ook een login-code mee.

Ik heb gevraagd of ik dit PDF-bestand ook mocht publiceren, dat bleek geen probleem te zijn. Als klap op de vuurpijl bood ECI ook nog aan mij het boek dat Peelen ter ere van het jubileum schreef toe te zenden.

Jullie begrijpen dat ik zeer tevreden ben over de reactie vanuit ECI. Het spreekt erg voor een bedrijf of organisatie als zij hun oor te luisteren leggen in de blogosphere en daar ook nog eens actief op anticiperen! De kunst van het luisteren noemt Rubel dat (waarbij ik wel moet aantekenen dat het verhaal van Kryptonite bijna mythologisch is geworden)

Maar ik wilde jullie dit niet onthouden. Vandaar deze vervolgpost.

@

Update 28-05-07:

Ik heb het volledige onderzoek inmiddels gelezen en dat was de moeite waard. De context van de presentatie is nu veel duidelijker. Het onderzoek is gepubliceerd in de vorm van een boek en heeft als titel ‘Loden letters en letters van licht, media vroeger, nu en in de toekomst’ (ISBN 9789044319460). Ik heb de titel nog steeds niet kunnen vinden in catalogi of op het web en zal eens bij een collega informeren of zij ook een exemplaar kan bemachtigen, om die op te nemen in de collectie. Het boek geeft namelijk een goed overzicht van informatietrends en geeft goede handvatten aan iedereen die zich bekommert om de toekomst van het boek.
Omdat het zonder fragmenten en verwijzingen erg bewerkelijk is om een uitgebreide bespreking te plaatsen wacht ik nog even de ontsluiting van de publicatie af.

3 Reacties

  1. Christian schreef:

    Een mooi voorbeeld van brandgagement… 🙂

  2. Mast schreef:

    Zocht U nog een exemplaar van Loden Letters en Letters van Licht?

  3. @Mast: dat is toch het boek dat mij toen werd toegezonden, of vergis ik me nu?

Reageer