clear

zoeken

search

Gmail staat voortaan bijlagen van 20 Mb toe

24 mei 2007


In januari besprak ik hier BigString, het ‘coolste mailprogramma ter wereld’, maar het komt er maar niet van om daar ook echt mee te werken. Ik heb mijn handen al vol aan Outlook Express voor mijn privĂ©-mail via Zeelandnet, Groupwise voor de werkmail, twee gmail-accounts voor webblog en prive, een hotmail voor de chat en dan nog een account bij Yahoo voor de spam.

Over Gmail ben ik eigenlijk wel tevreden. Alleen het clusteren van berichten tot converaties vind ik irritant. Als je dan bijvoorbeeld een doorgestuurd bericht verwijdert ben je meteen alles kwijt dat bij dat onderwerp hoort. Dat vind ik maar niks.

Vandaag lees ik dat Gmail de concurrenten opnieuw een stapje voor is. Zij kwamen als eerste met een opslagcapaciteit van 2 Gigabyte per mailbox. Dat is inmiddels opgelopen tot 2.8 Gigabyte.

En nu staan ze dus ook bijlagen toe tot 20 Megabyte. Ter vergelijking: bij Zeelandnet mag dat maximaal 10 Mb zijn. Google speelt hiermee in op de trend dat gebruikers meer en meer multimedia toevoegen aan berichten. Een paar jaar geleden kon een foto in hoge resolutie nog leiden tot een weigering aan de ontvangerskant, nu kun je wel 20 van zulke foto’s meesturen.

Het gaat hard dames en heren….

En over hard gaan gesproken: Ning heeft sinds vandaag 125 leden. Hoera!

@

2 Reacties

  1. boesje schreef:

    Gefeliciteerd, ik ben benieuwd Ed wanneer je de “onehundredandeighty” scoort!

  2. Of we dat halen durf ik echt niet te zeggen. Het gaat druppelsgewijs nu. Maar leuk is het, die belangstelling voor het thema!

    E

Reageer