clear

zoeken

search

Firefox Extensie Docufarm geeft preview van online documenten

25 mei 2007


Tot halverwege vorig jaar probeerde ik het nog wel eens: collega’s en vrienden overtuigen van de meerwaarde en mogelijkheden van de browser Firefox. Daar ben ik mee gestopt. Mensen die meer willen of iets verder kijken dan het standaard software-aanbod op pc’s komen vanzelf wel terecht bij de zoekvos. Mensen die dat niet hebben kun je maar zelden overtuigen.

Maar juist omdat het alweer een tijdje geleden is dat ik enthousiast verhaalde over de vele mooie extensies (uitbreidingen) van het programma wil ik er nu toch weer eens aandacht aan besteden. Sommige extensies maken het leven van de surfer zoveel gemakkelijker.

  • Link Alert geeft je een indruk van de inhoud van een link, als je muisaanwijzer erboven plaatst
  • Customize Google breidt de mogelijkheden van onze favoriete zoekmachine op fraaie wijze uit
  • SEO for Firefox is een handige tool voor mensen die geïnteresseerd zijn in zoekmachine optimalisatie
  • Web Developer biedt nuttige hulpmiddelen voor iedereen die zich bezighoudt met het ontwerp van websites

Zo zou ik nog wel even door kunnen gaan. Feit is dat de extensies of addons daadwerkelijk iets toevoegen aan je browser. Ze nemen je veel klik- en zoekwerk uit handen.

Vandaag stuitte ik ook weer op een extensie: Docufarm. Ik ben er nog niet helemaal uit of ik dat een handige tool vind. Op het moment dat je op een link naar een online document klikt, geeft Docufarm je eerst een preview, dat ziet er dan zo uit. Het bijbehorende programma hoeft dan niet eerst te worden opgestart. Voor bestanden die je nog niet kent is dat wel handig. Daar wil je niet steeds de trage acrobat reader of MS Word voor activeren. Maar als je dat bewust wel wilt doen kan Docufarm ook als storend worden ervaren. Oordeel zelf maar. Op het weblog van de makers vind je wat meer achtergrondinformatie, op LifeHacker een bespreking.

Het filmpje hierboven heeft met dit alles weinig van doen. Die plaatste ik ook al op Ning. Maar ik vind ‘m zo mooi dat ik ‘m hier ook nog eens toevoeg. In de reclame zie je alleen maar beroemde grootheden maar je kunt dat ook vertalen naar je eigen omgeving. Het zijn de tegendraadse mensen die het verschil maken. Dat is goed om te beseffen.
Against the grain!

@

2 Reacties

  1. (-_-)zzZZzz schreef:

    Interessante extensie !

    Wat ook een heel handige extensie is = “Tab scope”
    Je krijgt als je met je muis over een tab gaat een preview van de inhoud (2 formaten)

  2. Bedankt voor de tip!

Reageer