clear

zoeken

search

Een backup van je weblog maken met BlogBackupOnline

05 mei 2007


Een gouden tip op Webware: zij verwijzen naar BlogBackupOnline. Dit is nu precies het type website/tool waar ik al geruime tijd naar zocht.

Het zou best zeer doen als de honderden blogposts uit het archief opeens verdwenen bleken te zijn na een storing bij Blogger, een blikseminslag of het abusievelijk beroeren van de knop ‘delete blog’.
In de loop van de tijd heb ik verschillende acties ondernomen om een backup te maken van zbdigitaal maar geen enkele van die acties kon mij geheel tevreden stellen. Ik gebruikte software die het blog als html-bestand naar je pc verstuurt, maakte een tweede blog aan bij WordPress om daar vervolgens de importeerfunctie te gebruiken (werkt redelijk goed!) en ik laat alle posts versturen naar een Gmail-account. Maar door het conversatiesyteem van Gmail ben ik een deel daarvan alweer kwijtgeraakt.

Maar nu heb ik dus BlogBackupOnline ontdekt en daar ben ik direct zeer tevreden over. In een kwartier tijd een kopie van 984 posts, inclusief foto’s, commentaren, en geschiedenis van de posts. En die verzameling neemt slechts 6,5 MB in beslag, waar gebruikers in totaal 50 MB mogen gebruiken per account.
En vanaf nu hoef ik niet al te veel energie meer te stoppen in het veiligstellen van content, want het programma zal vanaf nu dagelijks automatisch een backup maken van alle wijzigingen.

Een aanrader! Zeker voor iedereen die werkt met Blogger, WordPress of TypePad.

@

9 Reacties

 1. Marc schreef:

  Inderdaad een handige tip, zeker voor de gratis weblogs zoals je noemt (o.a. WordPress.com). Bij een eigen domein geef ik eigenwijs toch de voorkeur aan een stukje handmatig werk (DB-backup en alles FTP-en), maar in jouw geval zou ik hier zeker ook gebruik van gaan maken.

 2. Henk schreef:

  Cheers m8!

 3. @ Marc: Een eigen domein is inderdaad andere koek maar dat is een relatief kleine groep in de blogosphere (toch?)
  @ henk: You’re welcome!

 4. Marc schreef:

  @Edwin Daar kon je nog wel eens gelijk in hebben als je kijkt naar Blogger et cetera, ik denk dat die categorie flink overheerst. En dus nogmaals een nuttige tool voor velen!

 5. Mirjam schreef:

  Een waardevolle tip inderdaad. Bedankt maar weer!

 6. Daan schreef:

  Thanks, ga ik deze week iets mee doen…

 7. Wow!ter schreef:

  Edwin, bedankt voor deze tip.
  @Marc, ook al kan ik via FTP alles back-uppen op een eigen schijf. Branden op een CD/DVD. Het kan geen kwaad om ook deze dienst te geruiken. LOCKSS heet dat.
  In de bibliohteekwereld houden wij daar wel van.

 8. @ allen: graag gedaan! Ik hoopte al dat meer mensen het een nuttige dienst zouden vinden…

 9. Sybilla schreef:

  Ik mag dan wel tot de ‘kleine groep’ behoren met een eigen domein, ik ga toch lekker deze tool gebruiken! Bedankt, Edwin 🙂

Reageer