clear

zoeken

search

DOK Delft verhuist en zet film “if you’re not gaming” online!

02 mei 2007


Dok Delft gaat helemaal los! In maart berichtte ik over het bezoek aan Gameking Jan Meijroos, met Jaap en Erik van Dok Delft. Jaap en Erik waren bezig met maken van een film over games en bibliotheken, “If you’re not gaming, you’re losing”, waarvoor zij onder meer naar de VS togen.

De film werd onlangs vertoond op bibliotheekplaza en zal later worden vertoond bij de ALA, vandaar dat de film inmiddels ook een Engelse ondertiteling heeft.
Twee weken geleden stuurde Erik mij het resultaat in de vorm van een DVD en ik vind dat het een zeer geslaagd document geworden is. Je zou het bijna een visueel manifest kunnen noemen.

Mijn handen jeukten om de dvd op een videosite te zetten maar Delft beloofde de film nog in april online te zetten. En vanavond zie ik dat ze woord hebben gehouden. Op de site van DOK Delft wordt de film aangeboden in vier delen. Ga daar maar eens goed voor zitten. Het kost je maar een half uurtje van je tijd.

De rechtstreekse koppelingen naar de video’s:

Ondergetekende komt ook nog kort aan het woord en wel in deel vier. Ik bevind me in het goede gezelschap van mensen als Jan Meijroos, Jenny Levine (Shifted Librarian), Michael Stephens (Tame the web) en vele anderen.

Ik vind het bijzonder deftig allemaal, en leerzaam voor iedereen die de meerwaarde van gaming in bibliotheken niet inziet.

Ondertussen zit Dok Delft midden in een verhuizing, 21 mei betrekken zij een nieuw pand. Op Flickr vind je al enkele impressies (wat is het eigenlijk vanzelfsprekend om op je site te linken naar een sociale fotosite he?).
Bovenstaande foto heb ik gepikt van Flickr. Zonder toestemming. Ik hoop en denk dat dat mij vergeven wordt. Het ziet er allemaal erg kek uit. Ik ga er gauw een kijkje nemen!

@

2 Reacties

  1. Daan schreef:

    Leuk! Zouden DOK Delft de 1e bibliotheek zijn die een ‘gaming librarian’zoeken?

  2. Door de film is Erik inmiddels helemaal bijgeschoold 🙂

Reageer