clear

zoeken

search

De bewakers bewaakt, het merkwaardige verhaal van Hasan Elahi

23 mei 2007


Wat een intrigerend artikel op Wired: The visible man vertelt het verhaal van een man, Hasan Elahi, die in 2004 besloot zijn complete leven vast te leggen op een website nadat hij meerdere malen in aanraking was gekomen met de FBI.

Het maandblad Kijk schrijft: “Hij (Elahi) veranderde zijn mobiele telefoon in een enkelband die regelmatig zijn positie zet. Bovendien documenteert hij zijn leven voortdurend met foto’s; van luchthavens waar hij doorheen gaat, maaltijden die hij eet en zelfs van de toiletten die hij bezoekt. Voor het geval de FBI hem ooit nog eens ergens van verdenkt, zegt hij.”

Dit is wat je noemt een extreem geval van transparantie. Dat Elahi zich wellicht heeft laten inspireren door de film ‘Freeze Frame‘, zoals men schrijft op het Duitse Gulli, mag de pret niet drukken.

“Quis custodiet ipsos custodes?”, zou Juvenalis vragen.

Reageer