clear

zoeken

search

Een uitnodiging voor Microsoft’s mashup-tool Popfly Alpha

30 mei 2007


Deftig! Voor het eerst in mijn blogger-carrière heb ik een uitnodiging mogen ontvangen voor een applicatie die nog in het Alpha-stadium zit en wel voor Microsoft Popfly.

Popfly is een tool waarmee je mashups en websites kunt maken waarbij het mogelijk is om je persoonlijke produkten te integreren. Vanzelfsprekend kun je ook gebruik maken van het werk van anderen.

Ik kreeg de uitnodiging vannacht pas en heb nog geen kans gezien iets moois te maken maar ik merkte wel al dat het allemaal een stuk begrijpelijker is dan de vergelijkbare tool Yahoo Pipes. Het werkt intuïtiever, eenvoudiger.

Popfly werkt met een relatief nieuwe plugin van Microsoft, Silverlight. installeren maar dat leverde verder geen problemen op. Komend weekend ga ik er eens ‘serieus Die moest ik eerst even mee spelen’. Nu ik de eer heb er een keer in Alpha bij te zijn zal ik daar gebruik van maken ook. Kudos voor Microsoft! (dat is wel eens anders geweest).

Op Tweakers en Webwereld vind je meer informatie over Popfly. Webwereld heeft het dus wel mis als ze schrijven dat het om een produkt in Bèta gaat. Bèta is zooooo volgende maand 🙂

@

2 Reacties

  1. Remco schreef:

    Cool! Moest je je daar voor opgeven of ben je direct benaderd?

    Wat me opvalt:
    Silverlight is beschikbaar voor windows en Mac, niet voor Linux. Echter Microsoft heeft de technologie wel vrijgegeven, dus uiteindelijk wordt het wel beschikbaar:
    //tweakers.net/nieuws/47390/Mono-project-brengt-Silverlight-naar-Linux.html

    Popfly werkt met Internet Explorer én Firefox, hoewel je met firefox wat meer bugs zult tegenkomen, dat wordt dus IE opstarten!

    Al met al, Microsoft iets meer “open” software minded?

  2. Hee Rem,

    Toen ik me de eerste keer wilde registreren lukte dat niet maar kon ik mezelf wel aanmelden voor een uitnodiging. Met toelichting. Daar heb ik alleen de url van zbdigitaal ingevuld.

    Er komt meer openheid idd maar het blijft natuurlijk om het grote geld gaan. Maar de grote jongens zien goed waar het grote publiek zit en wat zij leuk vinden. Ze gaan ervoor!
    //zbdigitaal.blogspot.com/2006/08/een-netwerk-van-grote.html

Reageer