clear

zoeken

search

Yahoo Pipes: de buzz en de potentie

10 februari 2007


De blogosphere zoemt al een een paar dagen over Yahoo Pipes en ik vond dat ik daar dan toch maar eens een kijkje moest gaan nemen. Twee dagen terug konden de servers van Yahoo de overweldigende belangstelling niet aan maar zojuist kon ik probleemloos inloggen.

Planet legt kort uit wat Yahoo Pipes is (en is er bepaald niet enthousiast over). Zelf heb ik een half uurtje zitten rommelen maar ik begrijp nog niet zoveel van de precieze werking. Ik heb wel een pijpje gelegd maar die doet nog weinig meer dan zoeken in een aantal bibliotheekbronnen. Ik slaagde er wel in om dat ding ook te laten zoeken op de term ‘bibliotheken’ in mijn Netvibes-tabblad ‘Biblioblogs NL‘ maar de koppelingen met Flickr en zoekmachines verliepen nog niet naar wens.

Maar goed, ik heb een ‘puupe’ gepubliceerd en neem er nog wel eens een kijkje als er meer relevante voorbeelden zijn. Je kunt bestaande pipes namelijk wel bewerken. Vooral niet zelf gaan zitten puzzelen, zeker niet in het weekend!

Binnenkort komen er ook meer online tutorials beschikbaar, las ik. Heel goed.

Ik weet nu in ieder geval wat Yahoo Pipes is maar ik kan nog niet zo goed inschatten wat hier de potentie van is en of de buzz terecht is. Het lijkt er wel op dat er weer een drempel is weggenomen als het gaat om het maken van mashups door het grote publiek. Maar makkelijk is het nog lang niet…

@

4 Reacties

  1. Marina .... schreef:

    Fijn om te horen dat het voor jou ook niet echt rechtoe-rechtaan werken was in Yahoo Pipes! Gister toevallig – nou ja, niet echt toevallig natuurlijk gezien de buzzzzz – ook in zitten kijken (ben snel overgestapt van maken naar kijken :-)).
    De pipe “picture near place” vond ik op zich wel interessant. Een RSS feed op foto’s uit Flickr waarbij je je b.v. kunt abonneren op foto’s uit NewYork waarin een rivier voorkomt. (Als je dat zou willen :-)) Maar het kostte mij te veel tijd om het helemaal uit te vogelen. Dan zoek ik toch maar zelf even naar fotootjessss.

  2. Dat had ik inderdaad ook. Ik ben snel enthousiast maar ook weer snel van zappenstein hoor.
    Ik weet wel dat ik me niet snel zou vervelen als ik werkloos zou zijn: nog zooooo veel uit te vogelen 🙂

  3. Daan schreef:

    @Marina: Die mogelijkheid bestaat in Flickr nu toch ook al? Want dan heb je Yahoo Pipes niet nodig? Of zit ik nu helemaal mis?

Reageer