clear

zoeken

search

Veranderend publiek deel XI: de Ambrassadeurs van Franky Devos

10 mei 2007


Op een ‘thematafeltje’ met boeken over jongeren zag ik van de week een boekje liggen van Franky Devos: Ambrassadeurs : over jongeren, cultuur en cummunicatie.
Net in mijn pauze bladerde ik het mooi vormgegeven boekje even door en zag direct een aantal hoofdstukken die ik graag wil lezen.

Nu vroeg ik me af waarom de naam Franky Devos zo bekend klonk. Een zoekactie in zbdigitaal maakte dat meteen duidelijk: ik blogde vorig jaar al eens over een ander boek van de auteur: Jong en grijpbaar-Handboek voor culturele jongerenmarketing.

Een korte Google-sessie leerde me vervolgens dat het boek Ambrassadeurs ook als PDF kan worden gedownload op de website van Cultuurnet Vlaanderen. Ik moet er wel bij opmerken dat een groot deel van het eigenzinnige ontwerp van het boekje niet goed tot zijn recht komt in Adobe, integendeel zelfs. Als je het boekje ook kunt bemachtigen kun je daar beter voor gaan.

Een laatste les voor mij: er is ook nog een Ambrassadeurs 2. Dat boekje heeft de Zeeuwse bieb niet in de collectie. Het is ook niet meer verkrijgbaar. De afzonderlijke cases kunnen echter wel gedownload worden.

Ambrassadeurs is interessant voor iedereen die geïnteresseerd is in de beleefwereld van jongeren. De in het boek opgenomen statistieken zijn alweer van 2003/2004 en daarmee enigszins verouderd, maar dat maakt de feiten niet minder interessant!

@

Reageer