clear

zoeken

search

Update Ning-community bibliotheek 2.0 : 57 leden in een week

23 april 2007


Een week geleden besloot ik, in navolging van de community ‘Library 2.0‘, ook een Nederlandse variant in te richten: Bibliotheek 2.0.

Zaterdag blogde Wouter nog over de eerste mijlpaal van 50 leden. Vandaag zijn het er alweer 57.

Ik vind het geweldig om te zien dat er belangstelling is voor een platform om kennis uit te wisselen over ‘bibliotheek 2.0- en web 2.0-zaken’. Die term (2.0) gaat inmiddels misschien een beetje tegenstaan maar het dekt de lading wel aardig. Al dan niet toevallig schrijft Wouter daar een dag later ook al over.

Vrij vertaald:

“Web 2.0 is de zakelijke revolutie in de computerindustrie, veroorzaakt door de verschuiving naar een internet als platform en een poging om de randvoorwaarden voor succes op dat nieuwe platform te begrijpen. De belangrijkste randvoorwaarde bestaat uit de bouw van applicaties die netwerkeffecten aanwenden teneinde meer gebruikers te trekken.”

Dat kan stukken uitgebreider natuurlijk maar in mijn ogen gaat het vooral om de gebruikers die, met miljoenen digitale keuzemogelijkheden, gratis toegang hebben tot honderden netwerken waarin ze zelf actief kunnen deelnemen en waaruit ze al hun informatie en content kunnen betrekken.
Voor bibliotheken liggen daar volop kansen: de vele tools liggen voor het oprapen, de netwerken zijn er al en onze lange staart kwispelt.

Dat is in een notendop waar bibliotheek 2.0 op Ning over gaat. Ook jij bent van harte welkom!
Laten we er 100 van maken…

@

3 Reacties

 1. Daan schreef:

  En dan krijg jij een taartje toch? 😉

 2. Christian schreef:

  Edwin, als je geen bezwaren hebt tegen vreemde eenden in de bijt, dan word ik ook graag lid hoor!

  Al is het maar om jou aan die taart te helpen hè… 😉

 3. Jij bent zeker geen vreemde eend Christian!

  Bibliotheek 2.0 is misschien ook wat te ‘gesloten’Alle informatiewerkers/inlichtingenwerkers en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom.

  Dus jij zeker. Sowieso goed voor wat SL-feedback 🙂

  @ Daan: doe maar een biertje 🙂

Reageer