clear

zoeken

search

Moderne mediaconsumptie I: films en series kijken op Video Hybrid

07 april 2007


Planet Download verwees vorige week naar Video Hybrid:

“Kijk je graag series die in Nederland niet worden uitgezonden, dan is Video Hybrid een prima optie. Vooral omdat de series die hier wel te zien zijn meestal een seizoen of wat achterlopen. Video Hybrid ontwijkt eventuele copyrightclaims op de gebruikelijke manier: ze hosten niets zelf. Feitelijk is de site dus niets meer dan een doorgeefluik, maar daardoor juist een prima ‘openbare dienst'”

Tot op heden was ik niet zo actief in het kijken van series en films via mijn pc maar toen ik laatst de proef eens op de som nam met een documentaire beviel dat me eigenlijk prima. Vanaf de bank had ik prima beeld op de pc.

Er zijn vele, vele mogelijkheden om multimedia te downloaden, al dan niet illegaal. YouTube en aanverwante sites kennen we natuurlijk allemaal maar die hebben toch beperkingen. Complete films kun je beter binnenhalen met sites als Diggtorrent en Torrentspy.com, met behulp van een downloadprogramma als BitComet. Naast films vind je daar bovendien een gigantische overdosis aan software, muziek, e-books, games en full-text tijdschriften. Echt krankzinnig veel.

Maar downloaden met bittorrent betekent automatisch dat je ook moet uploaden en hoe je het ook draait of keert: dat mag nog steeds niet.
Dat geldt ook voor een p2p-programma als Soulseek. Ik gebruik die software al jarenlang om muziek binnen te halen. Je kijkt letterlijk op de harde schijven van andere gebruikers. Het aanbod is absurd groot.

En zo heb je eigenlijk al meer dan genoeg aan twee kleine programma’s om je honger naar offline multimedia te stillen. Maar het is stillen met een risico…en veel mensen nemen liever geen risico’s.

Daarom is Video Hybrid wel een aardige aanvulling. Je hoeft niets te uploaden of te delen, je kijkt je favoriete serie of film gewoon ter plekke. Een filmpje met Al Pacino tussendoor, of een compleet seizoen ‘24‘. Netjes!

En voor muziek zou je nog kunnen overwegen om het advies van Bright op te volgen en Clickster te installeren. Dat programma zoekt naar files op het web die je ook meteen kunt afspelen. Voor de lekkere trek en kleine snacks. Je vindt er best veel mee inderdaad!

Op Planet’s verwijzingen naar Dailymotion en aanverwanten ga ik verder maar niet in; het is allemaal veel te veel.

Maar we kunnen bij deze wel vaststellen dat mensen die zeggen dat ze geen multimedia kunnen vinden op het web niet goed zijn ge├»nformeerd. Het web is er van vergeven…

@

3 Reacties

 1. Ik zie dat videohybrid nu plat ligt. Door de drukte hebben de servers nogal eens moeite met standhouden, schreef planet al.

  Dat blijkt nu inderdaad wel :-/

 2. Juut schreef:

  Jammer ja, kheb het ook al diverse malen geprobeerd… :S

  XXX

 3. Ik geloof dat ze inmiddels het hele serverpark aan het vervangen zijn. Iets meer aanloop dan verwacht ­čÖé

  Ach…dan hebben we alvast de link!

  x

Reageer