clear

zoeken

search

Je eigen handschrift als nieuw digitaal lettertype

06 april 2007


Een leuke tip op Bright: zij wijzen op Fontifier, waar je een document dat je zelf hebt geschreven in gescande vorm kunt laten inlezen, waarna er een nieuw lettertype (font) wordt gegenereerd.

Mijn eigen handschrift leent zich daar niet echt voor maar ik vind het wel een fris idee. Laatst ontving ik een handgeschreven brief van de huurbaas en dat had bijna een vervreemdend effect. Je ziet dat nauwelijks meer. Maar ik kon het wel waarderen eigenlijk.
Toen ik een jaar of vijftien was schreef ik graag brieven naar vakantievriendinnetjes. Hele lange epistels waren dat. En dan kreeg je van die dikke pakketten terug. Weemoed!

Je eigen lettertype bij Fontifier kost je wel 9 dollar. Dat is niet zoveel maar omdat ik normaal alleen naar gratis diensten en software verwijs moet ik dat er wel even bij vermelden. Het is wachten op een gratis variant.

@

5 Reacties

  1. Henk schreef:

    Had ik maar een mooi handschrift, dan zou ik daarmee bloggen!

  2. Da’s een leuk idee!

  3. Henk schreef:

    Dat briefje van Nicola ga ik meenemen naar de training!

    P.d: wat een taal voor een 8-jarige (the F-word)!

  4. Geniaal he 🙂

  5. Johan ter Beek schreef:

    Ik heb ook een Nederlandse site gevonden die je handschrift ook nog eens handmatig corrigeerd. Goede service en netjes, ze doen ook niet moeilijk over evt. correcties achteraf. //www.persoonlijklettertype.com

Reageer