clear

zoeken

search

Hilarisch! Kijken naar een rijpende kaas

27 april 2007


Voordat ik in 2000 bij de Zeeuwse bieb belandde had ik vele baantjes. Mijn laatste baan was in een videotheek. Nu betaalde die baan niet zo goed maar in het jaartje dat ik er werkzaam was heb ik veel rare dingen meegemaakt en vooral: heel veel gelachen. Taferelen als in de film High Fidelity waren er eerder regel dan uitzondering. De core business in die winkel was natuurlijk het verhuren van video’s en dvd’s maar er werd ook geld verdiend met de verkoop van snoepgoed en krasloten, posters en drank, eetbare slips en vibrators en wat dies meer zij. Anno 1999 kon je het simpelweg niet maken mensen met alleen de laatste kaskrakers naar hun comfortabele driezitters terug te sturen: wij boden een totaalprogramma!

Aan die slips wenden de klanten snel. De complete voorraad was in twee maanden opgepeuzeld. Maar waar ik nog steeds met verbazing aan terugdenk was het verkoopsucces van de video met daarop slechts een ding: een draaiende wasmachine. Niks meer, niks minder. Mensen betaalden 7 piek om te kijken naar een Miele, gevuld met een gezinswas. En waarom deden ze dat? Omdat het idee van de tape zo stompzinnig was dat ze weinig anders konden. De dagelijkse bezoekers ontleenden er zelfs een soort cultstatus aan.

Daar moest ik aan denken toen ik deze, hilarische blogpost zag op Download Squad: het blijkt dat al 1141926 mensen de moeite hebben genomen om op cheddarvision.tv te kijken naar een rijpende kaas.
Zo nu en dan bespreek ik met een maat de stand van zaken op het web. Hij is zeer geĂŻnteresseerd in de populariteit van bepaalde content. Deze kan ik niet uitleggen. Maar ik kan je wel zeggen dat ik ook gefascineerd heb zitten loeren naar deze prachtige cheddar cheese. En nog een paar keer heb geschaterd om de briljante post.

We denken en doen te moelijk. Dat is het gewoon 🙂

@

7 Reacties

 1. Hij rijpt als kool he?

  ^^

 2. Daan schreef:

  Cool, er is ook een fanclub.

 3. Boesje schreef:

  Beste Daan, ik denk dat deze fanclub door het leven gaat als de voetbalclub AZ.

 4. Anoniem schreef:

  Haha, dan hebben die morgen de dag van hun leven! 🙂

  D.

 5. Anoniem schreef:

  Dat had de club uit Alkmaar dus niet. Teveel naar het filmpje gekeken waarschijnlijk.

  D.

Reageer