clear

zoeken

search

Het potentieel van Netvibes Universe: breng je content naar de gebruiker

24 april 2007


Vorige week schreef Daniëlle al over een nieuwe dienst van Netvibes: Netvibes Universe. Op het blog van Netvibes wordt er ook aandacht aan besteed.

Omdat de dienst nog maar net gelanceerd is moet het allemaal nog een beetje uitkristalliseren maar toen ik zojuist het Universe van the UK National Archives zag, begon me een beetje te dagen welke mogelijkheden deze Universes hebben.

Het is een prachtig middel om alle digitale content van je organisatie geïntegreerd aan te bieden. Video’s en podcasts, nieuws en aanwinsten in de vorm van rss-feeds: je zet het in een handomdraai op een pagina.

Op dit moment hebben de meeste universes nog betrekking op popmuziek. Maar er zijn ook universes van organisaties als de Washington Post, TechCrunch, enz

Netvibes Universe heeft de potentie om Netvibes nog groter te maken. Ik houd het goed in de gaten….en ik krijg opeens zin om er een te maken voor ‘bibliotheek 2.0’. Als ik tijd over heb van het weekend zal ik eens een poging wagen!

@

7 Reacties

 1. Daan schreef:

  Wat me nog steeds niet geheel duidelijks is (ook niet toen ik er zelf over schreef) hoe je nu deze Universe in zijn geheel in je eigen Netvibes kan plakken? Je kunt de tab toevoegen maar niet de gehele Universe. Of zie ik weer eens iets over het hoofd? Dat schijn ik vaker te hebben met Netvibes.

 2. Kan wel door universe te openen eerst en dan op het pijltje te klikken en dan te kiezen voor publiceren op eigen pagina (zoiets) het enige dat ie dan niet meepakt is de opmaak. Dat moet ik ook nog even uitzoeken

 3. Anoniem schreef:

  Dank! Alweer een biertje verdiend 🙂

  D.

 4. Boesje schreef:

  Daar komt natuurlijk niets van terecht als jij dit weekend in Mokum doorbrengt !!!

 5. Daar heb je een verdomd goed punt Tommie 🙂

 6. Cindy schreef:

  Interessant. Uiteindelijk is mijn blog maar een fractie van wat ik doe. In zo een Universe kan je alles verzamelen. Meer Smetty zeg maar 😉

Reageer