clear

zoeken

search

Eva Simon & Cindy de Smet op bezoek in Middelburg

12 april 2007


Bloggen verrijkt je sociale leven.

Ik vind het heerlijk om te zoeken en te ontdekken, om te schrijven en kennis te delen, om te ondervinden en vast te stellen, om te verwijzen en na te vragen. Ik vind het heerlijk om te bloggen, kortom.

Een onderschat aspect van bloggen is de netwerkfunctie. Ik vind het nog altijd bijzonder hoeveel mensen ik heb leren kennen via e-mails, commentaren en instant messaging, vaak naar aanleiding van berichten op zbdigitaal of interactie op andere blogs of sites. De contacten vinden doorgaans plaats in digitale vorm maar zo nu en dan ook ‘in real life’. Steeds vaker eigenlijk. En dat is leuk.

Gisteren vereerden Eva Simon en Cindy de Smet mij, en de Zeeuwse Bibliotheek, met een bezoekje. Eva is in de blogosphere beter bekend als Commissaresse 2.0, Cindy als Smetty.

Het was een aangename kennismaking. Na een lange fietstocht met tegenwind waren de dames nog steeds in voor een rondleiding in ons gebouw. Die gaf ik maar wat graag, hoewel het best jammer was dat op dat tijdstip er geen kip in de bibliotheek te bekennen was. We werden in ieder geval niet in de weg gelopen.

Na de rondleiding dronken we een pintje op het terras en gingen daarna eten in ‘Braai Tapperij’ de Mug. En waar ik mij fantasieloos laafde aan oerhollandse pilsjes lieten Cindy en Eva mij meteen zien hoe bier gedronken dient te worden. Van het vat en zo gek mogelijk: ‘Doe maar een elvenbiertje, wat dat ook moge zijn’ of: ‘Zo’n mugbitter lijkt me wel aardig’.
En op grimassen kon ik hen niet betrappen. Stoer.

En wat een leuke gesprekken! De meest uiteenlopende onderwerpen kwamen aan bod. Cindy is Lector media aan de Hogeschool van Gent en Eva docent Informatica en Bibliotheekschool in dezelfde stad. En zo kan het gebeuren dat je spreekt over het bibliotheeknetwerk van Vlaanderen en Nederland, de monopoliepositie van Vlaamse telecombedrijven en providers, online marketing, toerisme, de Oosterschelde als biotoop, duiksport -en de gevaren van wrakduiken-, het verschil tussen Belgische en Nederlandse fietsen, het onderwijs in Vlaanderen en Nederland, de gekke positie van Wallonië, de vier regeringen die een land kan hebben en…het leven. Om maar eens wat te noemen.

Vanaf nu zal ik toch een beetje anders aankijken tegen de blogs van Eva en Cindy. Nevenprojecten als Gentblogt en Edublogs.be staan nu opeens ook in een heel ander daglicht. Om over Doppler (podcasting-software) nog maar te zwijgen.

Blij dat ik blog. Het is leerzaam en sociaal. Ook zonder computer.

En Eva en Cindy lezen dit vast nog wel, na de vakantie:

Meiden bedankt, het is lang geleden dat ik -als gastheer- zo gastvrij ontvangen ben ^^
Was het mooi aan de Zeeuwse kust?

@

2 Reacties

  1. Cindy schreef:

    Mooie post Edwin. Het was erg leuk om je te ontmoeten.

    Als duiker zit ik wel meer in Zeeland, maar vanaf nu zal ik Middelburg iets vaker op mijn route zetten. Erg mooie en leuke stad.

    Blogpost en foto’s zullen nog volgen op onze blogs en de nevenprojecten.

    Tot in Gent 🙂

  2. Je weet de weg nu he?

    En naar Gent kom ik graag nog een keer, iets langer dan afgelopen week…

    Fijn weekend nog!

Reageer