clear

zoeken

search

Een bezoek aan de Koninklijke Bibliotheek

17 april 2007


Vandaag bezocht ik met twee collega’s de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag voor een eerste kennismaking in het kader van het onlangs getekende convenant. De Zeeuwse en de Koninklijke Bibliotheek willen onderzoeken in hoeverre samenwerking mogelijk is op het gebied van digitaliseringsprojecten en bij het toegankelijk maken van oude en bijzondere collecties.

Dat er veel mogelijkheden liggen is mij vandaag wel duidelijk geworden. We werden uiterst vriendelijk ontvangen en te woord gestaan door Johan Stapel, het hoofd e-depot van de KB. De KB heeft al veel werk verricht op het gebied van digitale duurzaamheid. Het depot is na bijna vier jaar al enorm groot. Binnenkort kom ik daar nog op terug.

De korte rondleiding was ook zeer de moeite waard. Zoals men daar de toegang tot de computerwerkplekken heeft geregeld lijkt me voor de ZB ook de ideale oplossing.

De eerste kennismaking was hoe dan ook een aangename!

Maar mijn glimlach verstart ietwat bij het lezen van deze onzin. Saai en voorspelbaar!
In de trein las ik het trieste nieuws in de krantjes en zei gekscherend dat gaming wel weer de schuld zouden krijgen. Goed gezien met mijn glazen oog :-/

Nu dan eerst maar ff loeren of ik een gezond happie bij Appie kan scoren.

@

5 Reacties

 1. gaming is een te makkelijke zondebok. weet niet of je de film “too young to die” hebt gezien, maar het punt wat daar geschetst wordt vind ik zo waar. Willen we met zijn allen kijken naar een maatschappij waarin dit soort dingen kunnen gebueren? Durven we dus ook een stukje medeverantwoordelijkheid te pakken? Problemen aan te pakken bij de bron. Het antwoord is helaas vaak nee (zo ook in de film). Want dat is te moeilijk. Dus dan maar de schuld aan gaming, een persoon, noem maar op.
  Sad …

 2. Heel sad ja. Die cultuur van de angst wordt in Fahrenheit 911 ook mooi belicht, zei het af en toe wat dik aangezet.

  Die film die je noemt ken ik niet nee. Is dat een recente?

  Ik zal ‘m eens opsnorren. Altijd te porren voor een goede film!

 3. dank voor de Fahrenheit 911 tip!

  Too young to die is uit 1990 (//www.imdb.com/title/tt0100797/).

  Goede film, maar niet één om vrolijk van te worden …(geen hollywood einde zeg maar) Wel een aanklacht tegen doodstraf voor tieners.

 4. Jij ook bedankt. Ik zal eens kijken of ik ‘m nog te pakken kan krijgen.
  Vrolijke films zie ik al genoeg 🙂

Reageer