clear

zoeken

search

Doe mee! Een sociaal netwerk voor bibliotheek 2.0 in Nederland

14 april 2007


In maart blogde ik over Ning, een tool waarmee je zelf een sociaal netwerk kunt bouwen, zonder enige kennis van programmeren.

In de tussentijd zijn daar veel netwerken gelanceerd. Een relevant netwerk is ‘Library 2.0‘, voor bibliothecarissen wereldwijd, die affiniteit hebben met web 2.0.

Nu kent Library 2.0 ook een aantal nationale varianten, waaronder een Frans, Italiaans en Chinees netwerk. Ik vond dat Nederland eigenlijk niet achter kon blijven.

Ik heb nu even niet de tijd om de homepage fatsoenlijk in te richten maar ik wil alle geĂ¯nteresseerden uitnodigen om lid te worden van ‘Bibliotheek 2.0‘ op Ning. Het lijkt me mooi om de collega’s elders te laten zien dat de digitale hoop ook leeft in Nederland.

Meld je dus even aan. Verder geen verplichtingen maar voel je vrij om blogposts toe te voegen, een discussie te starten, video’s of foto’s te voegen. Laat jezelf maar lekker gaan!

Ik zal het geheel komende week verfraaien en openstellen. Library 2.0 heeft ondertussen al 1122 leden. Niet slecht in zo’n korte tijd! Op die pagina kun je mooi zien wat er zoal mogelijk is.

Je bent van harte welkom!

@

14 Reacties

 1. Robert schreef:

  Hmmm… blijkbaar werkt je oproep zo goed dat Ning er even uit ligt. Ze hebben technische problemen en ze verzoeken bezoekers later terug te komen.

 2. Ja zal je net zien. Stuit je opeens op een digitale teddybeer đŸ™‚

  Maar nu doet ie het weer…

 3. Wow!ter schreef:

  Bieptweepuntnul

 4. Jan schreef:

  kstadrbij. Maar posten lukt nog niet, dan loopt ie vast. Morgen opnieuw proberen.

 5. Daan schreef:

  Done! Leuk initiatief.

 6. Henk schreef:

  Done. Ik denk eraan om Ning te gebruiken voor de uitwisseling met een Franse bibliotheek in het kader van de Poem Express.

 7. Dappere Bas schreef:

  ze zijn er hier behoorlijk anti-2.0. De link’/rechts radicale firewall verbiedt elke aanmelding tot 2.0-tools/dingen en dus ook ning.

  Zal dus pas van thuis me kunnen aanmelden.
  (zal ik dan toch maar mijn echte naam gebruiken of vast houden aan mijn blog-alias?)

 8. Waar werk je nu precies Bas?

  Transparantie is top!

 9. 24 leden binnen een dag. Dat doet me deugd!

  Ik hoop woendag toe te komen aan een eerste pimpsessie.

  Bedankt voor het aanmelden iedereen!

 10. Dappere Bas schreef:

  INHolland. Maar dat wist iedereen toch al?

 11. Soms is het fijn om het terug lezen đŸ™‚

 12. Priet van Riet schreef:

  hoi Edwin,
  Ik probeer de RSS feed van //bibliotheek20.ning.com/ toe te voegen aan mijn netvibes pagina voor de cursus 23 dingen. Maar de feed kan niet gevonden worden. Ook de widgetknop lager in de linkerkolom werkt niet.
  Kun je ze herstellen, want ik wil heel graag op de hoogte blijven van deze fantastische pagina.
  groet, Riet

 13. Dag Riet,

  Dat is wel vreemd, want hier en nu werken de feeds gewoon bij mijn weten. Op welke heb je precies geklikt? Die van het forum? En welke widgetknop bedoel je?

  Ik hoor het graag van je!

Reageer