clear

zoeken

search

De staat van het levende web, april 2007

06 april 2007


Op Sifry’s Alerts vind je een fijne uitwerking van de staat van de blogosphere, van Technorati. De staat van het levende web, noemen ze het daar.

Laat de korte samenvatting even tot je doordringen:

 • 70 miljoen weblogs
 • Iedere dag 120.000 nieuwe weblogs
 • Iedere seconde 1,4 nieuwe weblogs
 • Iedere dag 3000-7000 nieuwe ‘splogs’ (spam blogs) (11.000 in december 2006)
 • 1,5 miljoen blogposts per dag
 • Iedere seconde 17 posts
 • Een groei van 35 naar 75 miljoen weblogs in 320 dagen
 • 37 % van de blogs is geschreven in het Japans, 33 % in het Engels, 8 % in het Chinees, 3 % in het Italiaans, 1 % in het Farsi
 • 230 miljoen posts hebben tags of categorieĆ«n
 • In februari 2007 maakte 35 % van alle blogposts gebruik van tags

We hebben het hier alleen over weblogs. Niet over de miljarden websites, tijdschriftartikelen, krantenartikelen, boeken en audiovisuele media.

Van de week las ik op verschillende plaatsen dat de groei van het aantal weblogs eindelijk stagneert of zelfs daalt. Er vindt nu een soort zeving plaats. De fanatieke bloggers houden vol en produceren post na post, anderen haken af vanwege tijdgebrek of omdat het nieuwtje eraf is.

Ik reken mezelf nog steeds tot de eerste groep en vind het leuk om een eigen plekje na te blijven streven in deze uitgestrekte blogosphere. Soms vraag ik mezelf wel eens af wat het toekomstperspectief is. Hoe lang doe je ze zoiets? Wanneer is de rek eruit?
Vooralsnog blog ik nog steeds met veel plezier. Ook al maak ik uit van een groep die groter blijkt dan me lief is.

Fijne paasdagen allemaal!

@

3 Reacties

 1. Daan schreef:

  Daar zullen alle bloggers toch weleens over nadenken? Ik in ieder geval wel, zie //tinyurl.com/27j86a Zolang het leuk is en geen ‘moeten’ wordt wat mij betreft.

  Ik neem nog een (chocolade) eitje!

  Cheers,
  Daan

 2. Jan schreef:

  Volgens mij blog je omdat je iedere dag weer dingen tegenkomt die je de moeite waard vindt om aan anderen te melden.Op basis van jouw gegevens heb je dat dan gemeen met 75 miljoen collegabloggers. Over een jaar zijn dat 150 miljoen collegabloggers. Anderhalf miljoen berichtjes per dag die het waard zijn om gelezen te worden. Voel je je daar ook zo verrekte nietig van worden?

 3. @ Daan: je ontkomt niet aan zulke bespiegelingen zo nu en dan, inderdaad

  @ Jan: een klein beetje wel ja maar aan de andere kant gaat ook hier het verhaal van de niches weer op.De filter van de Nederlandse taal is al een hele belangrijke. Bibliotheken als thematiek een belangrijke tweede.

  Dan houd je over wat wij overhouden šŸ™‚

Reageer