clear

zoeken

search

De nationale tuinontwerpdag in de Zeeuwse bieb

20 april 2007


Ik zou eens wat vaker door ons gebouw moeten lopen en wat vaker moeten kijken op de activiteitenkalender. Er zijn namelijk best veel zaken die volledig langs me heengaan.

Ik liep net Henk tegen het lijf, die met stoelen aan het sjouwen was. “Voor de Nationale Tuinontwerpdag”, vertrouwde hij me toe.

Tuinen zijn way out of my league. Als ik ‘s ochtends mijn appartementje verlaat moet ik via mijn dakterras afdalen en beland dan in een tuin die er qua oppervlakte mag zijn. Die tuin deel ik eigenlijk met de bewoners van de appartementen naast mij maar ik zie mijn buren nooit en al helemaal niet in de tuin. Wel staan er dagelijk een paar dames sigaretjes te roken. Die werken in de kapsalon waar ik boven woon.

Van de winter viel het me niet zo op, maar nu alles weer groen wordt begint de tuin steeds meer op een jungle te lijken. En langzaam maar zeker begint dat me tegen te staan. Binnenkort regel ik wat tuingereedschap en zal ik de tuin eens onderhanden nemen. Niet dat ik er zelf veel van zal genieten. Ik ben niet zo’n tuinzitter. Ik vind het heerlijk om naar vogeltjes te loeren, of om lekker aan een wijntje te nippen met een fraaie sterrenhemel boven me, maar hele zomers in de tuin doorbrengen is nooit aan mij besteed geweest. Dat komt misschien ook wel omdat ik nooit een mooie tuin heb gehad.
Als ik zo’n grote stadstuin zou hebben, waar lawaai geen kans krijgt, zou dat misschien wel anders zijn.

Maar het is dus Nationale Tuinontwerpdag. Gisteren werden de secretaresses in het zonnetje gezet, vandaag de Groene Architecten. Tot vanmiddag zit er ook een tuinarchitect op het plein in de Zeeuwse Bieb. Hij geeft gratis advies op basis van meegenomen tuinschetsen en wensenlijsten. Misschien zou ik er ook even langs moeten lopen. De schets is die van een jungle, de wens is dat alles eruit gaat, dat de kapsters relaxed kunnen zitten en dat ik er schorseneren kan telen.
Schorseneren maken deel uit van een groeimarkt. Ik wil een tuin vol met dat spul. En dan nog een beetje stoppelknol en keukenmeidenverdriet en ik ben weer helemaal retro-hip.

@

9 Reacties

 1. Daan schreef:

  Zo steek je nog eens wat op. Toch kan het niet op tegen de aanwezigheid van Humberto Tan 🙂

  Grtz,
  Daan (zelf in het bezit van een dakterras waar ze nooit zit)

 2. Henk schreef:

  Heb nog wel een bosje schorseneren voor je! Ben niet zo dol op die groente.

 3. Ik heb ze nog nooit gegeten 🙂

  Het was niet zo druk bij de architect geloof ik he? Of na enen wel?

 4. Anoniem schreef:

  Edje

  Ik loop waarschijnlijk dus ook te weinig door ons prachtige gebouw want ik wist helaas ook nergens van. Wat jammer weer want het is natuurlijk zeker in deze voorjaarstijd een prachtige initiatief. Het zal ongetwijfeld aan mij leggen maar als personeelsleden het al niet weten dan kun je ook niet verwachten dat het zwart ziet van de klanten!!! Jammer hoor. Mijn tuin is klaar anders ging ik zelf nog ff.

  gr
  Kees

 5. Misschien toch maar een digitale nieuwsbrief (vooraf) voor iedereen.

  Nu krijgen we maandrapportages achteraf. Dat is ook wel nuttig maar dan is het al te laat he.

  Wel mooi dat je tuin af is. Kan je mooi bij mij komen helpen.
  Pintje d’r bie. Bitje naar de kapsters loeren ^^

  Prettig weekend makkert!

 6. A.de Meester schreef:

  Een beetje lopen pronken met mijn idee hé om schorseneren te verbouwen.

 7. De Mester,

  dat bedachten we samen met een biertje, weet je nog?

  Jij zou het alleen uitvoeren en beheren, dat schorsenerenpark ^^

 8. Henk schreef:

  @Edwin: schorseneren hebben wat weg van asperges, maar smaken wat zoeter, weeïger.

  In totaal zijn er 4 bezoekers geweest die allen aangaven dat ze toevallig tegen de stand aanliepen.

  De tuinarchitect van Bosch & Slabbers liet me geoweb zien. Bestand met o.a. luchtfoto’s van heel Zeeland.

 9. Ik check ze nog wel eens!

  Geoweb ken ik nog wel ja. Johan moest er een keer een presentatie over geven maar die applicatie laadt zo traag dat dit een schier onmogelijke taak bleek.

  De snelheid is nog niet bepaald verbeterd. Erg jammer want het is een mooie toepassing.

Reageer