clear

zoeken

search

Tentoonstelling PiXELme in de Zeeuwse Bibliotheek

07 maart 2007


Vanmiddag, om vier uur, wordt in de foyer van de Zeeuwse Bibliotheek de tentoonstelling PiXELme geopend. We hebben zojuist een instructie gekregen van een medewerker van het Belgische RASA omdat we wel moeten weten hoe alle apparatuur moet worden opgestart en hoe de tentoonstelling in elkaar zit. Dat was nog vrij complex. Zaterdag ben ik aan de beurt; daar zal ik moeten vertrouwen op de bijgeleverde handleiding!

Het is wel een leuke tentoonstelling overigens. Aanvankelijk zou deze tentoonstelling Digital Playground vergezellen maar digital playground is geannulleerd helaas. Maar als je op RASA kijkt onder kunstenaars, krijg je een indruk van het videomateriaal dat je kunt bekijken op deze tentoonstelling. Een luid smekkend filmpje van William Cobbing bijvoorbeeld (The kiss uit 2004) of foto’s van Wim Delvoye. Deze laatste is vooral bekend van zijn varkens met tattoos.

Een tentoonstelling met veel projecties, computers en interactiviteit. Bij vlagen surrealistisch. Met een seksuele ondertoon. Eigenlijk verbaast het me een beetje dat kinderen de doelgroep zijn. In de ‘naverwerkingsmap‘ (PDF) kun je de vragen vinden die de leerlingen voorgeschoteld krijgen na afloop. Modern allemaal hoor. En dat in een Zeeuwse bieb ^^

Meer informatie over de openingstijden is te vinden op de website van de ZB en de site van Scoop.

@

5 Reacties

  1. Marina .... schreef:

    Leuk, ik kom maandag ‘s kijken!

  2. Sybilla schreef:

    Ik ben jaloers 🙂 Maar het is helaas iets te ver om te komen kijken…

  3. @ Marina: kom je weer cursus geven ja? Leuk!

    @ Sybilla: Ze reizen nog een paar maanden door heel Zeeland, later vast ook nog wel elders!

  4. Marina .... schreef:

    Ha DOK-reiziger, jammer dat ik je gemist heb vanmorgen in Middelburg. Heb me nog even in het hertenbos van Pixelme gewaagd. CU next time!

  5. Dat is waar ook, je was hier!

    Mijn hoofd had iets te veel de vorm van een punt, toen ik tegen twaalven Middelburg weer binnenrolde met de trein 🙂

Reageer