clear

zoeken

search

Scribd: online je documenten delen en integreren in je website

08 maart 2007


Voor het uploaden, delen en integreren in websites van foto’s en video’s hebben we al talloze mogelijkheden, van Google Video tot Flickr, van LiveLeak tot Zooomr. Powerpoints kun je ook delen op die manier. Met Slideshare bijvoorbeeld.

Ik vind ze prachtig, die tools. Het ziet er niet alleen mooi uit: het voegt ook echt iets toe. Het gebruiksgemak is groot bovendien.

Vandaag stuitte ik op de website Scribd die het bovenstaande ook mogelijk maakt voor Word-, PDF-, Excel- en HTML-bestanden. Ook platte tekst is geen probleem. Je kunt de bestanden rechtstreeks vanaf je pc uploaden maar je kunt ook kiezen voor het aanbieden van een geselecteerde tekst. In de FAQ van Scribd kun je meer lezen over de mogelijkheden. Het mooie is dat je bestanden die eenmaal op de website staan ook weer kunt converteren. Zo kun je dus een bestand als PDF naar de site verzenden om ‘m er later weer als filmpje af te halen.
Nog mooier is het feit dat je voor ieder bestand ook een code krijgt aangereikt waarmee je in staat wordt gesteld het document te integreren (embedden) in je blog of website. Ideaal!

De servers hebben het taai op dit moment. Waarschijnlijk kunnen ze de grote belangstelling niet aan. Het is mij in drie pogingen nog niet gelukt een documentje te uploaden.

Neemt niet weg dat ik erg enthousiast ben over deze website. Ik heb laatst de favorieten in mijn browser weer eens opgeschoond. Ruimte zat dus, voor deze nieuwe aanwinst!

@

4 Reacties

 1. Marina .... schreef:

  “conversions are now taking up to a couple of hours”. Geduld is nog steeds een schone zaak. (paar daagjes later m’n RSS lezen had wrs. ook geholpen :-))

 2. Wat bedoel je nu marina?
  Had je het hier ook al over gehad?

  Of doel je op de mail-post?

 3. Marina .... schreef:

  @Edwin. Ik bedoelde dat ik Scribd ook ben gaan proberen naar aanleiding van jouw post omdat ik het zo’n leuke tip vond en dat ik net als jij de mededeling kreeg dat het wel een paar uurtjes kon gaan duren voordat je file omgezet was. En ik bedoelde – heel indirect – dat het wellicht over een paar daagjes wel gedaan is met dat de wachttijd. En dat ik dus best wat geduldiger mag zijn met het uitproberen van het nieuwste van het nieuwste. En dat je dat kunt ondervangen door die verse RSS-feeds even te laten liggen.
  Dat ik nou net zo onduidelijk ben (en overkom) op de dag dat ik over miscommunicatie per E-mail schrijf, is wel heel apart. Mea culpa. Ik zal voortaan beter opletten voordat ik op “Publish your comment” klik. Hoop tenminste dat het nu duidelijker is?

 4. Ik had me ook gewoon de melding kunnen herinneren maar dat was dan ff mis aan de kant van de ontvanger.

  Je bent in ieder geval helemaal helder. En je hebt groot gelijk 🙂

Reageer