clear

zoeken

search

Pimp en deel je online presentaties met Scrapblog, ToonDoo en Open Floodgate

30 maart 2007

Techcrunch is gespecialiseerd in berichtgeving omtrent nieuwe internetbedrijven (startups) en websites en is dus een prachtige bron voor “al dat web 2.0-spul”.

De afgelopen week had TC veel posts over interessante webapplicaties. Van die links waar je na een vluchtige klik meteen blijft hangen om te spelen. Om vervolgens, na een uurtje rommelen, verschrikt op te kijken en jezelf te bedenken dat je daar helemaal geen tijd voor hebt.

Dan heb je ook geen tijd meer om de applicaties uitgebreid te beschrijven. Dan moet je je beperken tot tips in de vorm van links. Bij deze. Drie toepassingen waarmee je online presentaties kunt maken, die je gratis en zonder al te veel registratie-poespas in je blog of website kunt integreren:

  1. Open Floodgate
  2. Scrapblog
  3. ToonDoo

Floodgate heb ik helemaal nog niet geprobeerd maar Scrapblog en Toondo zijn zonder meer de moeite waard. Voor de liefhebbers dan toch. Met Scrapblog maak je prachtige interactieve ‘slide-shows’. Hier de review van TC. Met Toondo, van Zoho, kun je zelf cartoons maken. Ook daar een review van.

Het uurtje prutsen leerde me in ieder geval dat het allemaal intu├»tief werkt. Als je een leuke verzameling foto’s hebt (je kunt bij scrapblog ook direct importeren vanuit online accounts) heb je in no time een aalgladde presentatie in elkaar gezet.
De verloren tijd zit ‘m dan ook niet in het onder de knie krijgen van de software maar in het verkennen van de vele mogelijkheden.

Leuk voor het weekend. Enjoy!

@

Reageer