clear

zoeken

search

De indrukwekkende bibliotheek van Archive.org

08 maart 2007


Ruim een jaar geleden was ik enthousiast over de diversiteit aan media die je kunt downloaden via het Internet Archief. Ik sprak toen over 25.000 teksten.
Als je jezelf op dit moment beperkt tot de collectie teksten kun je constateren dat hier inmiddels zo’n 150.000 titels zijn te vinden. Ik heb eens een RSS-feed genomen op die collecties. Dat levert zeer afwisselende attendering op!
Je kunt ook zoeken natuurlijk. Op ‘libraries’ bijvoorbeeld. Het leuke van de zoekresultaten is dat je ook een bewegende afbeelding van het werk in beeld krijgt dat je direct een indruk geeft van de inhoud van het boek.

En het wordt helemaal mooi als je bij een zoekresultaat kiest voor de raadpleeg-optie ‘flip-book’. Je krijgt dan een scherm als in de afbeelding. Als je zoekt binnen het boek krijg je direct bladleggers in beeld voor alle pagina’s die relevant zijn. Daar kun je natuurlijk op doorklikken.

Ik bezoek Kahle’s paradijs veeeeeel te weinig. Ik vind het zo’n stoere website! Ook al vanwege de vele obscure filmpjes.

Daar moet je tot vervelens toe op attenderen…

@

2 Reacties

  1. Anoniem schreef:

    Deze gezien? //tinyurl.com/2fl5ve

    D.

Reageer