clear

zoeken

search

De atlas van de belevingswereld: bibliotheek 2.0

26 maart 2007


Vanavond plukte ik een boek uit mijn kast waar ik al lang niet meer in had gekeken: de Atlas van de belevingswereld van Louise van Swaaij en Jean Klare.
Bol.com meldt: ” de atlas toont de wonderbaarlijke en vaak prachtige landschappen van gevoel, gemoed en ervaring. De (carto)grafische weergave biedt als nooit tevoren een helder en humorvol beeld van de talloze onderlinge verbanden in het dagelijks bestaan en van de betekenis der dingen.”

Het is een mooi boek, met leuke kaarten, interessante beschouwingen en verwijzingen naar klassiekers als Alice in Wonderland. Ik krijg meteen zin om dat boek ook weer eens te herlezen, alleen al vanwege de mooie dialogen die Alice voert met de Koningin!

Doch dit terzijde. Ik zag dat de Atlas van de belevingswereld ook een bijbehorende website heeft, Belevingswereld.nl. Het leuke is dat je daar zelf wandkaarten kunt maken, die je desgewenst kunt bestellen. Ik heb het even uitgeprobeerd met een kaart van een havengebied, met 25 steden/gebieden en ik heb als thema ‘bibliotheek 2.0 gekozen’. Zie de afbeelding. Een kaart maken is gratis, als je ‘m wilt bestellen moet je daar wel voor betalen.

Op Hellend Vlak vind je meer informatie over het werk van ontwerper Klare.

Update oktober 2011: het zelf maken van wandkaarten is niet meer mogelijk op de website. Helaas…

@

6 Reacties

 1. Jean Klare schreef:

  Beste Edwin,

  Leuk stukje! Ik zag het door dat ik weer eens op mijn webteller klikte en verkende waar de bezoekers vandaan kwamen. Dank je voor de hits!

  Jean Klare

 2. Gaaf! en ga je je eigen maaksel bestellen? is toch leuk voor op de werkplek.

 3. @ Jean,

  Leuk dat je reageert! Graag gedaan!

  @ Marina:

  Wie weet, tzt. Dan ga ik er wel even iets langer voor zitten. Het is wel een origineel cadeau!

 4. Borgia schreef:

  Vandaag plukte ook ik de belevingswereld van de plank, in mijn geval het zakexemplaar.
  Opnieuw geinspireerd door de vormgeving en inhoud besloot ik de website weer eens te bezoeken.
  Helaas blijkt deze niet meer te bestaan, ook van de laatste uitgeverij blijkt niets meer te vinden en op de website van de ontwerpers staat dat hun bureau voor grafische vormgeving m.i.v.2004 opgeheven is.
  Vervolgens opzoek naar de atlas gegaan die, behalve op tweedehandsmarkt, niet meer leverbaar is….
  Alleen catchposters.com blijkt nog enkele wandkaarten en de globe te verkopen.

  Erg jammer want de atlas is nog altijd een erg leuk cadeau……

 5. @Borgia: bedankt dat je me daar op attendeert. Heb de site sindsdien niet meer bezocht en wist van niets.

  Jammer dat niemand het stokje heeft overgenomen…

 6. Jean Klare schreef:

  Mensen, ga allemaal naar //www.atlasvandebelevingswereld.nl

  Groet, Jean Klare

Reageer