clear

zoeken

search

Bibliotheken wietvrij!

10 maart 2007


Op Rode Hond lees ik over een eng initiatief van de CDA. Precies het type actie dat verklaart waarom ik voor mijn verdriet nog niet zal stemmen op die fatsoensrakkers.
Het initiatief heet ‘wietvrij‘ en behelst een kekke site waarop de brave burger gebruik kan maken van een kaartje in de geest van Google Maps om daar scholen op te geven die een coffeeshop binnen een straal van 500 meter hebben.
Natuurlijk is het streven om de schoolgaande jeugd alleen buiten schooltijd stoned te laten zijn aanvaardbaar maar wat willen ze hier nu? Wel gedogen maar aantonen dat men in deze kringen ook graag wil ingrijpen? Zieltjes winnen onder de angstigen?

Binnen 500 meter van de Zeeuwse Bibliotheek ligt ook een coffeeshop. Vandaag zaten beide interneteilanden de hele dag vol met jeugd. Misschien waren ze wel high of stoned! De White Widow en Polm hangen immers als bedwelmende zwaarden van Damocles boven ons gebouw. Laten we een website maken, www.wietbieb.nl ofzo. Kan men daar ook old skool klikken.

Waarom vinden Nederlanders klikken zo lekker? Is dat iets Calvinistisch? Oh nee. Dat betekent iets anders.
Hoe dan ook: het is eng. Straks moeten we de kids nog gaan testen voordat ze binnen mogen. Geen nood. Dat kan straks ook allemaal geautomatiseerd. Net als in Japan.

Ik zou wel eens willen dat de politiek de energie stak in zinvolle zaken. Lijkt me best leuk voor de verandering.

The emperor wears no clothes!

@

6 Reacties

  1. Daan schreef:

    Of ze gaan het weer eens gezellig hebben over dubbele paspoorten :-(( Ik woon trouwens op 300 meter van een coffeeshop, mag ik nu ook klagen?

  2. Daanrooktafghaan.nl ^^

  3. Jan schreef:

    Ach ja in WO2 waren we er ook als de kippen bij om de dossiers van het bevolkingsregister ter beschikking te stellen aan de vijand. Dat gaat hier heel snel.
    Die Japanse gezichtsherkenning lijkt me wel wat voor onze toko’s. Kun je weer leuk aan aanbod koppelen. En wat dacht je trouwens van het electronisch kinddossier. Daar komt een huiveringwekkende hoeveelheid persoonlijke gegevens in te zitten van iedereen die vanaf dit jaar geboren wordt!

  4. Ik ken nog een paar CDA-stemmers die wiet gebruiken. Helaas is moraalschandpaal.nl nog niet in de lucht.

  5. Haha Nobody. Leuke handle heeft u daar 🙂

Reageer