clear

zoeken

search

Wetenschappers werken in de Zeeuwse Bibliotheek

19 februari 2007


De PZC schrijft vandaag:

Zeeland lokt wetenschappers

MIDDELBURG – Bekende en interessante Nederlanders kunnen een week in Zeeland werken vanuit het kantoor van de directeur van de Zeeuwse Bibliotheek, Ton Brandenbarg. De eerste die daarvan eind maart gebruik maakt, is oud-astronaut Wubbo Ockels. Later in het jaar zal ook de directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau, Paul Schnabel, een week in het kantoor van Brandenbarg trekken. Over een derde gast, tegen het eind van het jaar, wordt nog nagedacht.

Brandenbarg: “Als een interessante Nederlander naar deze provincie komt om een lezing te houden, dan arriveert die om vijf uur met de trein, eet wat en ‘s avonds om elf uur is hij weer vertrokken. Op die manier kunnen de Zeeuwen niet echt met zo iemand kennismaken. Daar wilde ik wat aan doen en zo kwam ik op Standplaats Zeeland.” Hij verbindt wel drie voorwaarden aan het verblijf in Zeeland. De gast moet een lezing houden, iets met kinderen doen en aan het eind van de week een essay van vijf of zes kantjes inleveren.

Ockels gaat daar graag op in en gaat van 26 tot en met 29 maart aan de slag met het thema duurzame energie. Met medewerking van de TU Delft zal hij op het strand driehonderd vliegers oplaten die energie opwekken. Verder geeft hij in toga een gastcollege waarbij alleen kinderen uit de hoogste klassen van het basisonderwijs aanwezig mogen zijn, onder het motto Kids College. Ook zijn er debatten met het bedrijfsleven en de provinciale politiek. Verder wordt gedacht aan presentaties en exposities over het thema duurzame energie.

Een leuk initiatief!

Ben wel een beetje nieuwsgierig waar de directeur dan zelf gaat werken…

De foto is afkomstig uit de multimedia gallery van de ESA.

@

Reageer