clear

zoeken

search

Videogames goed voor je ogen, irisscans niet

08 februari 2007


Als er iets positiefs valt te melden over videogames ben ik er natuurlijk als de kippen bij. Er is al genoeg overspannen nieuws over de invloed van geweld in games en nintendo-duimen.

Gisteren op NU en Reuters: ‘Computerspellen zijn goed voor de ogen’ Het artikel is gebaseerd op dit onderzoek en deze test.

Als je eens een keertje een etmaaltje doorhaalt vragen luitjens altijd of je dan geen ‘vierkante ogen’ krijgt. Niets daarvan! Je voelt je half havik, half arend!

Het is hoe dan ook een mooi onderzoekje om eens terloops naar te verwijzen als ‘men’ weer neigt tot mekken.

En over ogen gesproken: de griezels van Homeland Security (zie ook Wikipedia) zijn er ook als de kippen bij, nu Samoff Labs een irisscanner heeft ontwikkeld die ‘zonder toestemming of medeweten van een persoon diens iris kan scannen

Zou zo’n scanner ook de iris weten te vinden in vierkante ogen?

@

6 Reacties

  1. Marina .... schreef:

    Gรกรกf die foto. Mag ik vragen uit welke fotoarchieven je put, of is dat het geheim van de meester?

  2. Hoi Marina,

    De bronnen van mijn foto’s zijn zeeer divers. Ik probeer het altijd een beetje zo te doen dat ik wegkom met het niet vermelden van de bron. Dat is erg slordig van mij maar soms gebruik ik kunst waarvoor je dan eerst weer toestemming moet vragen enzo en daar heb ik allemaal geen tijd voor. Ik probeer het wel te vermijden, dat wel..en als iemand een klacht indient (nog nooit gebeurd) haal ik een afbeelding snel weg.

    Maar alle bronnen zijn wel een keer aan bod geweest. ik zoek meestal op engelse termen in
    google afbeeldingen
    flickr
    zooomr
    popurls.com
    //yotophoto.com/ (rechtenvrij!)
    beinart
    worth1000
    deviant art

    en allerlei losse sites

    Soms download ik ook wel eens complete jaargangen afbeeldingen uit bijvoorbeeld National Geographic, via bijv. //www.torrentspy.com. Hartstikke illegaal natuurlijk…maar ow zo mooi.

    Tenslotte jat ik ook nog wel eens uit pps-bestanden die met de mail binnenkomen. Ik verander de extensie in .ppt en kan dan lekker los met Snippy. Ik gebruik altijd Snippy! Ik plak in irfan view., Stel bij tot een breedte van 640 en slaap op onder een andere naam.

    Eigenlijk gaat het altijd wel snel.
    Zoektermen als ‘dreams’, ‘surreal’, ‘decay’ etc etc doen het altijd goed in flickr.

    Hierbij is het geheim wel gedeeld he ๐Ÿ™‚

    Ed

  3. Marina .... schreef:

    Ja, zeker. Bedankt voor het delen!

  4. Daan schreef:

    Oh ja, die irisscan. Jaren was er bij Roda JC een bestuurder die wist te melden dat we binnen afzienbare tijd obv een irisscan het voetbalstadion zouden betreden. Inmiddels heb ik nog steeds een plastic seizoenskaartje, weliswaar met magneetstripje en chip. Ze hadden de onderzoekskosten wellicht beter kunnen besteden aan goede spelers ๐Ÿ™‚

  5. Anoniem schreef:

    Sorry, woord vergeten… jaren geleden moet er staan.

    D.

  6. Maar wat is niet kan nog komen Daan!
    Een keertje knipperen met je ogen kan genoeg zijn ๐Ÿ™‚

Reageer