clear

zoeken

search

Saneren in je Nederlandse RSS-feeds met Original Signal

19 februari 2007


De Nederlandse internetuitgever Stillpoint Media timmert flink aan de weg met hun portal Original Signal. Van dit portal is zowel een Nederlandse als een internationale versie beschikbaar.

Toen ik deze site een paar weken geleden ontdekte dacht ik aanvankelijk dat de toegevoegde waarde ervan, voor mij persoonlijk, gering zou zijn. Het portal is namelijk niet veel meer dan een fraai vormgegeven site met verschillende rubrieken waarbinnen vervolgens de rss-feeds van de belangrijkste Nederlandse weblogs en nieuwssites zijn te vinden.
Het leek me vooral een handige site voor mensen die nog steeds niet thuis zijn in de wereld van aggregatie en RSS.

Niet is echter minder waar. Toen ik de site eens wat beter bekeek bleek dat de inhoud van Original Signal sterk overeenkomt met de inhoud van mijn persoonlijke variant van Netvibes.

Hoewel ik vaak van plan ben om eens flink te gaan snoeien in Netvibes, blijkt het aantal tabbladen in de praktijk alleen maar te toe te nemen. Het is makkelijker om je te abonneren op een rss-feed dan om er weer een te verwijderen.
Maar door de structuur van Original Signal is het nu opeens wel gelukt. Ik heb bijvoorbeeld mijn tabblad ‘games’ opgeheven. In plaats van 15 verschillende feeds van 15 verschillende websites, heb ik alles nu verenigd in 1 enkele feed. En dat geldt ook voor internet-en marketingnieuws en een aantal andere rubrieken.
De verwijderde tabbladen verenig ik nu in 1 tabblad met de titel ‘Original Signal’. Die heb ik ook gepubliceerd in Netvibes’ Ecosysteem. Voor andere Netvibes-gebruikers.

Ik zal er van de week ook nog eentje maken voor de internationale versie. Daar zitten ook bijzonder veel dubbelingen met persoonlijke selectie in.

Deze informatiemedaille heeft natuurlijk ook een keerzijde. Het tempo van updates van rss-feeds zal nu een stuk hoger liggen. Dat zal niet iedereen kunnen waarderen. Ik vind dat juist prettig: ik consumeer informatie het liefs snel en diagonaal omdat ik er maar een klein gedeelte van gebruik. Het scheelt mij veel muisklikken in ieder geval!

@

Reageer