clear

zoeken

search

Over sync.nl en het genetwerkte individualisme van Hyves

05 februari 2007


Een paar weken geleden las ik NRC Next over een nieuwe website die in januari gelanceerd zou worden: Sync.nl. Volgens de beschrijving van de makers zelf is Sync.nl is “een nieuw online magazine voor mensen die interesse hebben in of werkzaam zijn op het snijvlak van wetenschap, ondernemen en technologie.”
Sinds afgelopen donderdag komen de eerste RSS-feeds voorbij en ik moet toegeven dat het er allemaal fraai uitziet. Op Frank-ly en R-win kun je meer lezen over een aantal interessante features van Sync.

Maar er is nog een heel verschil tussen een site die goed oogt en een site die interessante informatie biedt. De Sync-artikelen van de eerste vier dagen trokken nog niet echt mijn aandacht in ieder geval. Hoewel ik nu opeens zie dat die er toch wel al zijn.
Vandaag schrijft Hanneke Vos echter over Hyvers en ‘the networked individual’ en dat heeft natuurlijk wel mijn interesse: ik ben me recentelijk immers net een beetje gaan verdiepen in dat sociale netwerk.

Meer informatie
is te vinden op de website van de Markt Onderzoek Associatie (MOAweb).
De doctoraalscriptie Communicatiewetenschap van Vos (UvA, juni 2006) heeft ook als titel Networked Individualism: De nieuwe manier van samenzijn? en kan hier worden gedownload (PDF).
MOAweb heeft trouwens een interessante online bibliotheek die veel intrigerende titels bevat. Ook deze feed heb ik maar weer toegevoegd aan Netvibes. Voor het mooie moment dat ik iets meer tijd heb. Leesvoer genoeg! Iedere dag weer.

@

1 Reactie

  1. Daan schreef:

    Thanks, die pdf ziet er interessant uit. Heb in het weekend alle andere artikelen die er nog lagen gelezen dus kan deze op een nieuwe stapel.

Reageer