clear

zoeken

search

Koninklijke Bibliotheek 2.0

12 februari 2007


Een mijlpaal! Het is volgens mij voor het eerst dat ik een vacature van een Nederlandse bibliotheek voorbij zie komen waarin web 2.0 expliciet wordt genoemd in het profiel. Het gaat om een vacature bij de Koninklijke Bibliotheek die vandaag verzonden werd via de Nedbib-L discussielijst en ook op de website van de KB is te vinden. Een fragment:

Verwachtingen

Je weet mensen te inspireren en voor je te winnen en daarnaast bezit je uitstekende communicatieve en organisatorische eigenschappen. Internet kent voor jou geen geheimen en het kost je geen moeite om te bedenken op welke wijze je de dienstverlening van de KB daarin optimaal kunt integreren. Vanzelfsprekend ben je extern georiënteerd, hands-on, self-starting en zeer resultaatgericht. Je bent ondernemend en weet klantbehoeften te vertalen naar online oplossingen, maar je bent ook in staat de dagelijkse werkzaamheden te coördineren. Je hebt ambitie en bereidheid te investeren in je eigen ontwikkeling.

Profiel

• Academisch werk- en denkniveau • 3-5 jaar relevante werkervaring • Ervaring met web 2.0 • Affiniteit met culturele en/of wetenschappelijke informatievoorziening • Uitstekende communicatieve vaardigheden (mondeling en schriftelijk) • Initiator; creatief, sociaal vaardig en analytisch • Mensgerichte persoonlijkheid

We zijn altijd wat langzamer dan onze Amerikaanse collega’s maar het is een begin! Kudos voor de Koninklijke Bibliotheek!

Ter aanvulling nog twee interessante links over Bibliotheek 2.0 bij Michael Stephens:

@

6 Reacties

  1. Jan * schreef:

    Die KB maakt me altijd reuze nieuwsgierig. Krijg haast zin om te solliciteren. Kan ook zijn dat ik me door dat “koninklijke” laat verblinden.

  2. hehehe, mij lijkt het ook wel wat.
    Maar de organisatie ken ik nog niet zo goed en ik ben nog te veel broekie denk ik ^^

  3. Gerard Bierens schreef:

    ‘t is dat er nog geen metroverbinding tussen Eindhoven en Den Haag is, maar anders zou ik wel een poging willen wagen. Al was het alleen maar om m’n sollicitatiegesprekstechnieken weer eens te toetsen.

  4. Van jou weet ik wel zeker dat je een goede kans zou maken!

    Nooit meer weg uit Eindhoven dan?

    Ik koester Zeeland stiekem ook wel een beetje.

  5. Gerard schreef:

    Nou nee, ben niet echt gebonden aan Eindhoven, maar wonen in Den Haag…kweetnie.

    Maar als de KB nu echt web 2.0 minded zou zijn, dan weten ze jou, Jan en mij wel te vinden toch?

Reageer