clear

zoeken

search

Een schoon, waterdicht en oprolbaar toetsenbord

09 februari 2007


Vandaag kreeg ik een leuke tip van collega Rob Izeboud: hij had op een beurs toetsenborden gezien die waterdicht en oprolbaar zijn.

Nu ben ik voor mijn afdeling ook de contactpersoon voor wat betreft automatisering en de behoeften van collega’s op het gebied van hard-en software. Rob vertelde dat deze toetsenborden nog geen 20 euro kosten en daarmee bombardeer ik ze dan meteen tot ‘behoefte’ van onze klanten.

Natuurlijk moeten ze eerst even goed getest worden maar ik ben zo enthousiast omdat het schoonmaken van de huidige toetsenborden van onze publiekspc’s een vrij kostbare zaak is maar evengoed bittere noodzaak: op een gemiddeld toetsenbord zijn meer bacteriën te vinden dan op een wc-bril (hoewel dat gegeven niet direct reden tot zorg hoeft te zijn).

Dit type toetsenbord kun je gewoon in een emmer water leggen. Dat is veel handiger dan het geborstel, geblaas en gezuig dan nu gangbaar is. Het enige dat ik me afvraag is of deze hebbedingetjes ook goed beveiligd kunnen worden tegen diefstal. Ook dat is bittere noodzaak, helaas.

Het lijkt me hoe dan ook goed om te onderzoeken of deze ‘typ-matjes’ geschikt zijn voor ons computerpark. Of een van de varianten

En nu we het toch over oprollen hebben: de schermen kunnen we binnenkort ook wel vervangen.

@

4 Reacties

  1. Anoniem schreef:

    Hoi Edje

    Volgens mij heeft Davy zo een toetsenbord ooit gekocht maar ik weet eerlijk gezegd niet of het zo een succes is, hij gebruikt hem zelden of nooit. Ik zal eens informeren. Ik begreep dat veel tandartsen zo een toetsenbord gebruiken ivm gespetter etc.

    gr
    kees

  2. ja laat maar weten Kees,

    We zijn benieuwd. Kathy gaat er mee aan de slag in ieder geval!

    Edwin

  3. Davy schreef:

    Eej edwin

    Ik heb dus zelf zo een toetsenbord. alleen vind ik dat hij niet zo lekker typt. het is wel erg handig schoon te maken e.d.

    Ook heb ik ergens een keer op internet gelezen dat die toetsenborden niet kapot zijn te krijgen, er stond dat ze er met tanks overheen hebben gereden en dat ze het nog perfect deden 😀

    gr Davy

  4. Bedankt voor je reactie Davy! Ik zal het ook doorgeven bij Automatisering!

    Draait je nieuwe pc al een beetje?

Reageer