clear

zoeken

search

De teloorgang van televisie

13 februari 2007

“Televisie leert ons uit andermans doppen te kijken.”
Dat is een citaat van Remco Campert en ik ben het helemaal met hem eens. En niet alleen dat: ik krijg steeds meer een hekel aan de übersaaie, door reclame onderbroken prut die veel zenders durven te vertonen.

Echt hoor, ik probeer het nog wel eens: lekker op de bank met een sappie, in de trainingsbroek, met de afstandsbediening in de linkerhand en die andere in de Al Bundy-stand. Heel soms val je in een interessante documentaire of een listige talkshow maar over het algemeen lig je binnen de tien minuten van 0 naar 38 te zappen en zo nog een keer of drie op en neer.

Ik kan er echt niet vrolijk van worden.

Vaak denk ik dat ik een van de weinigen ben. Na al die jaren kijken er immers nog dagelijks meer dan een miljoen mensen naar GTST en vergelijkbare ellende. Ik gun hen die ontspanning van harte, daar niet van, maar elke avond? En daarna klussen in huis? Schaatsen met zwakzinnigen? Vreemdgaan op een eiland? en, het ergste nog wel, scheldend motorfietsen bouwen op Discovery? Of een film loeren die je al tien keer hebt gezien?

En dan kijken ze mij bevreemd aan als ik vertel hoe vaak ik achter de pc zit!

Maar ik ben dus niet alleen. Ik bereid mijn nieuwe status voor ^^
Kee dan!

@

6 Reacties

 1. Jan * schreef:

  Nog ff wachten en dan schuiven televisie en internet helemaal in elkaar. Sinds ik zo’n harddiscrecorder heb zap ik sowieso never nooit meer. 150 televisiekanalen prut met een rietje + 80 digitale radiokanalen via televisie (wie verzint zoiets??). Ik programmeer één keer per week in wat ik wil zien en vervolgens kijk ik maar 2 van de 10 opgenomen dingen. Voor de rest is het inderdaad m’n eigen mediamix die de week bepaalt zoals NRC beschrijft. Heb alleen de verkeerde leeftijd:-(

 2. In zo’n machine hoef ik dus ook niet te investeren 🙂

 3. Jan * schreef:

  heb jij niet die drang dan:-)

 4. Tsja,

  Een piepklein drangetje dan toch. Maar ik geef gaarne mij geld uit aan lucht en er staat ook nog een wii op het program..en tzt ook weer eens een bij de tijd aldi-masjientje..
  En voor het geld werk ik niet in de bieb 🙂

  Kiezen dus.

  las trouwens net je artikel in IP. Chapeau!

 5. Anoniem schreef:

  Soms is er wel iets interessants op tv, http://www.boekendingen.nl/wp-nieuws/?p=622

  D.

 6. Jan * schreef:

  @Danielle: Wel voor me and my UPCmachine:-) maar niet voor Edwin. Dat wordt weer uren turen op de monitor

Reageer