clear

zoeken

search

De duurzaamheid van zelfgebrande cd’s en printers zonder inkt

08 februari 2007


Eigenlijk wist ik het wel maar het is goed om er weer even aan herinnerd te worden: data die je zelf brandt op cd-rom of DVD hebben maar een beperkte levensduur. Een jaartje of vijf hooguit. Dat is helemaal niets, in termen van duurzaamheid!

Ik heb zelf de afgelopen jaren best veel foto’s, video’s en muziekbestanden op cd gezet. Ten eerste omdat mijn harde schijf ‘maar’ 80 gigabyte groot is en ten tweede omdat ik voor sommige muziekbestanden en foto’s veel moeite heb moeten doen om ze te bemachtigen. Die wil je dan graag veiligstellen in de vorm van een back-up.

Het wordt nu echt tijd om over te stappen op een andere vorm van opslag. In de post van gisteren, over Mediamax, werd duidelijk dat online opslag ook steeds meer perspectief biedt. Als je vier accounts neemt, kun je alweer 100 gigabyte kwijt. Maar dan besteed je het toch uit aan derden. Ik vertrouw ze best maar sommige dingen wil je echt veiligstellen.
Dus waarom nog moeilijk doen? Beter sprint ik volgende maand een keer naar de Aldi om daar een externe harde schijf te scoren. Gisteren hadden ze er eentje van 320 Gigabyte, voor 99,99 euro. Geen geld toch?

Het is allemaal laksigheid van mij. Het is eigenlijk zo’n kleine moeite. Tegen de tijd dat ik eens actie onderneem is de ‘kristallenprinter’ misschien ook wel al op de markt. Niet alleen de ontwikkelingen op het gebied van geheugencapaciteit gaan hard, ook die op het gebied van printtechnologie. Weg met die dure cartridges, hoera!

@

2 Reacties

  1. Wow!ter schreef:

    En gebruik maken van je kennis als informatie specialist om al die bestandjes te ordenenen en te beheren. Te ontsluiten en terug te vinden 😉

  2. Noem een obscure punksong en ik traceer ‘m voor je in de vele mappen, cd’s en lp’s 🙂

Reageer