clear

zoeken

search

De biotheek van Barbara Yates: boeken van hout

13 februari 2007


Maar al te vaak schrijf ik over digitale zaken. Ik kan echter niet genoeg benadrukken hoeveel ik van boeken houd. Boeken zijn de belangrijkste reden van mijn liefde voor bibliotheken, niet de oprukkende digitalisering. Mensen vergissen zich daar regelmatig in, wat op zich ook wel weer begrijpelijk is met mijn zelden aflatende stroom berichten over tools, websites en wat dies meer zij.

Boeken dus. Dode bomen. Om die term kon ik gisteren nog hartelijk lachen toen ik met Jan* ‘boomde’ over een artikel over de polemiek, in NRC Handelsblad.
Geen Stijl voerde namelijk de volgende definitie voor een polemiek op : ‘dus een soort van door ouwe opa’s uitgevoerde flame war, maar dan op dode boom’.
Hilarisch! Als je tenminste het begrip flame war kent 🙂

Bomen dus. Dode bomen. Nu moet je voor de lol eens kijken op het weblog van Barbara Yates. Yates is milieukunstenaar en ik vind het prachtig, wat zij maakt. Dat is geen bibliotheek maar een biotheek!

bio- (voorvoegsel) [*Grieks bios (leven)], 1 leven-, levens-.

bibliotheek (v.; bibliotheken) [(1623) *Latijn bibliotheca *Grieks bibliothèkè, van biblion (boek) + thèkè (bewaarplaats); dit woord vervangt het oudere librije in het Nederlands], 1 boekerij [gevormd door P.C. Hooft als vertaling voor librije].

Nu dacht ik even: “leuke vondst, Ed, biotheek”. Ook al mis. Niets is wat het lijkt.

Boeken dus. In een levensbewaarplaats.

Uh huh.

Via

@

Reageer