clear

zoeken

search

2007: het jaar van de widget-economie, Netvibes en yourminis.com

12 februari 2007


Ik wilde eigenlijk niet meer posten vandaag. Maar ik zat nog even te kijken of Liveleaks inmiddels al meer filmmateriaal bevat en dat bleek het geval te zijn. Ademloos zat ik te kijken hoe een man een vrije val van kilometers overleeft en herbeleefde ik vervolgens de vuurwerkramp in Enschede (2000). Dat maakte me meteen weer wakker. Ik zou er soms beter aan doen om televisie te kijken. Dan weet ik tenminste zeker dat ik in slaap sukkel…

Eenmaal opgeleefd klikte ik dus toch nog even door de feeds en stuitte bij Micro Persuasion op de valreep nog op een link die al mijn interesse-sensoren activeerde: een artikel op ‘The Next Net’, over Widgets en Netvibes, inclusief een video-interview met Tariq Krim, de grote man achter Netvibes.

Widgets en Netvibes komen hier regelmatig aan bod. Widgets zijn het web aan het veroveren. Op Wikipedia.nl is de beschrijving van dit fenomeen zeer summier, op de Engelstalige Wikipedia gelukkig niet.

Het artikel gaat in op de toekomst van Widgets, de gevolgen daarvan voor het traditionele web (zie ook dit interessante artikel) en de rol die Netvibes daarin wil gaan spelen.
Netvibes heeft inmiddels 10 miljoen gebruikers en zal binnen een paar weken alle modules ook geschikt maken voor andere websites en later dit jaar ook ‘gemeenschapselementen’ toevoegen aan de website, zodat Netvibes-modules makkelijker uitgewisseld kunnen worden bijvoorbeeld.

En ik was al zo enthousiast! Tot op het hijgerige af soms!

Maar het bovenstaande is maar een flard van dit boeiende artikel. Ik heb nu geen tijd meer om er diep in te duiken maar ga dat heel gauw zeker wel doen. Alleen al dat linkje naar yourmini’s.com. Dat ziet er super uit zeg! Daar wordt ik meteen helemaal leip van. Een soort Netvibes maar dan veel uhm…hipper.

Ik kan bijna niet wachten om dit verder te verkennen. Het doet me eens te meer beseffen dat alles wat we nu zien nog helemaal niets is. We bevinden ons in het voorportaal van hele spannende digitale tijden.
Dat zal ongetwijfeld niet iedereen met me eens zijn. Maar dat hoeft ook helemaal niet. Uiteindelijk verandert er voor veel gebruikers helemaal niets. Zie het prachtige filmpje over de helpdesk uit Den Ouden Doosch, op Library Lingo.

yourminiiiiiiss!!!

@

5 Reacties

  1. Olf schreef:

    Een paar maanden geleden had ik al een abonnementje op yourminis genomen. Er verder nooit meer naar gekeken.
    Maar n.a.v. jouw post ben ik er vanavond weer meer eens aan het fröbelen geslagen. Wel leuk. Het is allemaal (v/h macromedia’s) flash en een beetje onrustig ook. Toch biedt het een hoop meer functionaliteit dan Netvibes en Pageflakes. Netvibes en Pageflakes hebben inmiddels een bussiness-model en een zak geld. Dus die houden het nog wel even uit. Maar hoe zit het het met yourminis? Straks zijn al mijn zorgvuldig opgebouwde pagina’s hier weg, tenzij Google “ter overname” komt…
    Ga jij over naar yourminis? Ik twijfel nog een beetje.

  2. Hoi Olf,

    Ik ben vandaag nog niet toegekomen aan een verdere verkenning. Op het werk al helemaal niet en hier staat ‘ie al de hele avond klaar maar kom ik weer niet weg uit allerlei leesvoer etc. En het is alweer half twaalf 😉

    Maar ik ben zwaar Netvibes-adept en wil maar op een paard tegelijk wedden…anders wordt het een beetje te gek allemaal. Filteren blijft bittere noodzaak.

    Maar ik houd erg van donkere achtergronden, zachte hoeken en gebruikersgemak. Ik kom er heel snel op terug!

    Bedankt voor je reactie hoe dan ook!

    Edwin

  3. Tsja

    Ik heb even zitten rommelen en het oogt inderdaad fraai en je kunt het helemaal aankleden zoals je zelf wilt: zelfs geavanceerde instellingen voor kleuren. Het aantal tools is via het ecosysteem van NV groter. En inhoudelijk maakt het niet veel uit verder. het gaat met toch vooral om feeds, video’s en de kalender/to do list.
    Ik houd het dus vooralsnog bij Netvibes,…..maar houd deze wel in de gaten. Zo nu en dan eens een kijkje nemen…

  4. Daan schreef:

    Gelukkig maar, anders moeten we dadelijk allemaal weer om, nadat je een aantal mensen eerst enthousiast hebt gemaakt voor Netvibes. Even pas op de plaats aub :-))

    D.

  5. d’accord.

    Je wordt oud he 🙂

Reageer