clear

zoeken

search

Wegener moderniseert: PZC op tabloid en in digitaal magazine

30 januari 2007


Cem Yildiz schrijft op Marketingfacts over de ontwikkelingen bij Wegener dagbladen. Op 6 februari stappen 7 regionale dagbladen over op het tabloid-formaat. Dat vind ik een goede beslissing. Het is gewoon beter bladeren in tabloids dan in broadsheets.

Wat ik nog niet wist is dat met de overgang naar het nieuwe formaat ook een gratis digitaal magazine wordt gelanceerd, met voor elke krant aparte content. Yilmiz meldt in zijn post ook wat de lezer daar allemaal kan verwachten. Mijn eerste indruk is in ieder geval positief en ik hoop dat het bijdraagt aan het overleven van onze dagbladen. Ik word namelijk altijd een beetje triest van het nieuws over de dalende oplages van kranten. Het is natuurlijk logisch dat die oplages onder druk staan. De concurrentie, ook van nieuwe media, is moordend. Maar toch, een krant is een fijn medium en blijft wat mij betreft nog heel lang deel uitmaken van onze nieuwsvoorziening. De uitgevers zitten in ieder geval niet stil.

Ander nieuws: het College Bescherming Persoonsgegevens heeft maandag ‘mijnprivacy.nl‘ gelanceerd, waar de Nederlandse burger terecht kan met vragen over… juist: de bescherming van persoonsgegevens. Aangezien dit hangijzer steeds heter wordt kan het geen kwaad om die site aan je favorieten toe te voegen.

Maar ook hier rijst weer de vraag in hoeverre de jongere generaties zich nog zorgen maken om hun privacy. Zou het zo kunnen zijn dat ze er online niet bij stil staan of niets om geven hoe ‘open en bloot ze zijn’ maar wel als het gaat om persoonsgegevens die in handen zijn van overheidsorganisaties? Ik heb eerlijk gezegd geen idee maar waar je een paar jaar geleden nog zag dat mensen liever niet gevonden wilden worden met zoekmachines zie je nu dat er juist speciale zoekmachines worden gelanceerd waarmee je kunt kijken of je wel vaak genoeg genoemd wordt op het web, zoals egoSurf. Die zijn overigens net zo goed als de beschrijvingen die gebruikers in profielen achterlaten. In mijn geval zie je dat Technorati geen resultaten teruggeeft omdat ik daar een andere gebruikersnaam heb, terwijl je er ter plekke wel verwijzingen vindt.
Wel een mooie term, egosurfen. Maar moet je nu blij zijn met verwijzingen of je er zorgen om maken?

De tijd zal het ons hopelijk niet leren.

@

Reageer