clear

zoeken

search

De stand van zaken rondom de Wii

27 januari 2007


De Nintendo Wii is veel in het nieuws en nog steeds moeilijk verkrijgbaar in de winkels. Ik zal zelf ook nog even geduld moeten hebben maar over de aanschaf van deze console twijfel ik niet meer. Het is een prachtig apparaat, met bijzonder veel potentie.

Gisteren las ik op Ars Technica een heel fijn artikel over de Wii, waarin de auteur ingaat op de stand van zaken en de te verwachten ontwikkelingen rondom dit succesnummer van Nintendo. Een jaar geleden zou ik je voor gek hebben verklaard als je had gezegd dat Nintendo nog terug zou kunnen slaan in de strijd met Microsoft (xbox 360) en Sony (playstation) maar Nintendo’s aanpak is zeer succesvol gebleken. Top!

Ondertussen heeft Nintendo ook het nieuwskanaal voor de Wii gelanceerd. Dat ziet er goed uit. Andere kanalen liggen in het verschiet. Zoals ik al eerder schreef verdienen die kanalen het om gevolgd te worden, omdat ze in de nabije toekomst een grote impact kunnen hebben op het informatiegedrag van de gamergeneratie.

De Wii geeft ook een stevige injectie aan de lange staart van games. Chris Anderson heeft daar gisteren een post over geschreven.

Het is best romantisch eigenlijk. Ik heb sinds 1988 verkering met Nintendo en stond vorig jaar op punt om het uit te maken. Een relatie kun je niet baseren op Zelda alleen. Ik zag er niet veel brood meer in. Maar mijn liefde vlamt weer als nooit tevoren…en ik ben blij dat ik het nog een kans heb gegeven.

Over Zelda gesproken: ik nader de laatste levels. Er zit al 70 uur speeltijd in. En dan ben ik dus recht op mijn doel afgegaan. Als ik ook nog eens op zoek zou zijn gaan naar alle verborgen schatten of me zou hebben toegelegd op de mini-games en het vissen, zouden dat nog veel meer uren geweest zijn. Het is een briljant spel. Meeslepend, episch, grandioos. Ik heb alleen maar superlatieven. Ik zal binnenkort eens een uitgbreide review schrijven.

@

10 Reacties

  1. Jaap van de Geer schreef:

    Ik sta al weken op de wachtlijst en het schuift maar niet op
    🙁
    En dat terwijl ik van de bioscoop in Delft de toezegging heb dat ik hem op het grote doek aan mag sluiten…

  2. Juut schreef:

    Hey Edje,

    Aant klooien met een nieuwe layout? 😉 Kvind dit wel beter dat ouderwetse bruine behangetje wat ik daarnet nog zag… 😉

    X

  3. Ha die Juut,

    Je wil het niet weten. Heb al heel veel zitten tieren vandaag. Eindelijk mocht ik naar nieuwe versie blogger maar je als je de nieuwe lay-out-mogelijkheden wilt benutten moest ik ook mijn hele rechterbalk loslaten.
    En de keuze binnen de templates is nog steeds beperkt…maar kunnen nu wel gepimpt worden.
    Ben er weer leuk zoet mee iig. Elke verandering geeft ook weer rare verhoudingen naar andere elementen.
    Maar goed. Stap voor stap kom ik er wel 🙂

    x

  4. Anoniem schreef:

    Do Wii still love it? Yes, I do! Leuk artikel, en de cijfers liegen er inderdaad niet om, de grote N gaat als een speer, ook met de DS trouwens (ik las gisteren dat er bijna 36 miljoen zijn verkocht). En wat die verkering betreft, ook bij mij was het einde nabij, maar met de DS was ik alweer om…online karten op de wc, moest niet leuker worden, en dat is het toch geworden. Qua Zelda zit ik nu op 59 uur zwaaien, en ik ben net klaar bij de Yeti thuis. Mzzl, en kom gauw eens in Mokum zwaaien. Jeroen

  5. Danniëlle schreef:

    Mooi, die nieuwe lay-out, een stuk rustiger ook. En die fab channel player is stoer.

    Alleen die ë in mijn naam (bij de links) ziet er nu uit als een A met een raar tekentje, zowel in Safari als Flock. Misschien kun je er Daan van maken? 🙂

  6. @ Jeroen:

    Dan heb je net gesnowboard 🙂 Dat zwaaien komt goed!

    En Daan, dat zal ik doen!

  7. Daan schreef:

    @Edwin: 🙂

    Zal ik er maar mijn bloggersnaam van maken?

  8. Strak plan. Daan is veel relaxter dan Daniëlle idd 🙂

  9. Anoniem schreef:

    Twilight Princess had wel wat moeilijker mogen zijn, doet Ocarina of Time geen eer aan…

  10. Het ‘makkelijkere’ zit ‘m vooral in het feit dat je veel duidelijkere aanwijzingen krijgt voor je volgende opdrachten. Je weet steeds waar je heen moet. In de Ocarina heb ik wel wat meer vloekend lopen zoeken idd.

    En wat ook in je voordeel werkt is dat je je items en wapens vaak herkent vanuit vorige games. Je weet wat je kunt verwachten als je in een kerker bent, je weet hoe een wapen werkt.

    Maar qua omvang en eisen aan behendigheid is deze zeker niet minder vind ik

Reageer