clear

zoeken

search

De enge overheid: verbod op games, registratie van bloggers

18 januari 2007


Ik ren nog even snel door de RSS van de dag en zie me daar toch een partij berichten waar ik helemaal zwak van word:

Hirsch Ballin wil een verbod op gewelddadige videogames. Die heeft waarschijnlijk geluisterd naar Europese vrinden. Vooral naar de Duitse vrinden, die zich na overname van het EU-voorzitterschap op 1 januari graag willen profileren. Laten we het weer eens over geweld en videogames hebben ja. Woest word ik ervan! Het getuigt van een volledig gebrek aan inzicht.

Laat ze eerst eens naar Bowling for Columbine kijken, bijvoorbeeld, en proberen te begrijpen wat de angstcultuur die ze zelf creëren allemaal aanricht.
Of gaat het stiekem niet om het geweld maar vinden ze misschien dat er te veel aan games wordt verdiend, nu de verkoopcijfers over 2006 elke ontkenning van de impact van gaming logenstraffen?

Het gaat allemaal om beknotting, beteugeling en bemoeienis en dat is mij echt een gruwel.

En de Amerikaanse overheid is ook weer goed bezig. Dan kunnen de braverds van Reporters sans Frontières wel een kaart tonen waar de internetcensuur echt tot leed en drama leidt, de plannen van de Amerikanen zijn misschien wel net zo erg omdat die een veel heimelijker karakter hebben.
Niks land of the free; zij willen alle bloggers die meer dan 500 lezers hebben en kritiek leveren op de overheid, registreren. Dat is toch niet te geloven? Ze zouden hun energie en geld beter eens besteden aan de educatie van het eigen volk (!) , in plaats van aan het verdoezelen van informatie.

Maar ja, de invloed van weblogs blijft groeien he, dat beangstigt hen waarschijnlijk. De grote kranten zijn dat station inmiddels gepasseerd en zien in dat blogs op de site bezoekers trekken. De NY Times biedt inderdaad een indrukwekkende hoeveelheid blogs!

En voorzichtig gaat ook onze provinciale krant mee met de tijd. Ik consumeer de Zeeuwse Koppen nu fijn via RSS. En jawel: zij betrekken de lezer nu ook in het geheel en vragen hen foto’s in te zenden over de storm.

Twee duimen omhoog voor de kranten. De overheden mogen het voorlopig met die andere vinger doen.

@

8 Reacties

  1. Anoniem schreef:

    Kreeg deze week een mailtje van Amnesty International over een actie voor een blogger in Iran die daar werd vervolgd. Ben benieuwd of we straks actie moeten voeren voor Amerikaanse bloggers…

  2. Anoniem schreef:

    Jezus, dat als net als die minister die “bully” wilden verbieden…omdat het “slecht” was voor de jeugd. Toen een gamerareporter hem vroeg of hij het spel uberhaubt al eens gespeeld had…en of hij wel wist wat het spel precies inhield, stond de minister met de mond vol tanden….muhahaha..de meeprater..en zo zijn er schijnbaar dus meer! 🙁

  3. Boesje schreef:

    Hey makker, zie ik daar een nieuwe foto van jezelf op je blog. Kun je die gsm van je ook al op afstand bedienen? Ik ga je zien of heb je weer een maand pauze voor jezelf ingeroosterd? 😉

  4. Anoniem schreef:

    En binnenkort hebben we ook nog de Christen Unie in de regering, dat levert hier vast ook nog leuke plannetjes op… Verbod op Harry Potter boeken in de bibliotheek of zo…

    D.

  5. Anoniem schreef:

    Ik heb er maar één woord voor: ernstig. Nou ja, twee woorden dan: heel ernstig.

  6. @Henk: daar moeten we niet van opkijken, vrees ik

    @ Anon: Het is soms schrikbarend hoezeer onze bestuurders niet worden gehinderd door kennis van zaken

    @ Boesje: Dat was er een van een echte. Ik heb niet zoveel foto’s van mezelf digitaal maar af en toe wat anders kan geen kwaad he. Ik zat eerder te denken aan twee maanden overigens. Moet maar eens beginnen met de wortel en tak in plaats van de symptoombestrijding…

    @ Daan: Gisteren las ik een stukje over de wensen van CDA en CU in de HP. Die willen dingen waar je kriebels van krijgt. Fatsoen moet je doen :-/ Daar weet GS ook wel raad mee overigens: zo wordt massaal masturberen bijvoorbeeld verboden 🙂

    @ Marina: daar is een woord te veel mee gezegd 🙂

  7. Spuyt12 schreef:

    Wat betreft die registratie van weblogs. Een mooi staaltje hoe een Amerikaanse lobbygroep die niet wilde dat het zijn activiteiten moest registreren de blogosfeer met valse voorwendselen in beweging kreeg, EN uiteindelijk een goede wet de nek omdraaide.

    De wet was bedoeld om grassroots campagnes die vanuit het bedrijfsleven worden gestuurd een halt toe te roepen. De registratieplicht geldt namelijk alleen als het blog per kwartaal meer dan 25k dollar ontvangt van bedrijven om het publiek op te zwepen voor bepaalde issues. En welke weblogger krijgt nu 100.000 dollar per jaar van een geldschieter?

    Succesvolle hoax dus van een lobbygroep, wat ook meteen de zwakte van de blogosfeer pijnlijk blootlegt.

Reageer