clear

zoeken

search

35 geweldige boeken op CcWiki, gratis.

27 januari 2007


Molblog tipt de Wiki van Creative Commons. Daar vind je 35 boeken met een Creative Commons licentie. Een paar boeken heb ik al gelezen, zoals het uitstekende ‘We the media‘ van Gilmor, ‘Free Culture‘ van Lessig en ‘The wealth of networks‘ van Benkler.
Als je overweegt om deze boeken te printen moet je je wel bedenken dat het flinke pillen zijn. Maar de drie genoemde titels hebben mij veel inzichten verschaft over de omwentelingen in het internetdenken, de kracht van open netwerken en de verschuiving van het initiatief naar de gebruiker. Het zijn zonder meer aanraders, die je natuurlijk ook gewoon kunt lenen in de bibliotheek, of kopen in de boekhandel.

De overige titels op de lijst heb ik nog niet gelezen maar sommige zien er verdomd aantrekkelijk uit, zoals Open Access Bibliography en Freedom of Expression. Ik word er nogal hebberig van. Ik ga ook een paar ‘verzoeken tot aanschaf’ indienen bij twee vakreferenten. Sommige titels horen gewoon in onze wetenschappelijke collectie!

@

Reageer