clear

zoeken

search

De doorbraak van Netvibes als persoonlijke startpagina

11 januari 2007


Dat ik een groot fan ben van Netvibes moge duidelijk zijn. Zie hier, hier, hier en hier. Aan die posts heb ik op zich niet meer zoveel toe te voegen maar het valt me op dat Netvibes de laatste maanden steeds vaker opduikt in recensies, op websites en wat dies meer zij.

En dat is terecht. Netvibes is de beste gepersonaliseerde startpagina van dit moment. De beste rss-reader ook. De kleurrijkste. De meest gebruiksvriendelijke. Natuurlijk is het mooi dat de Google Reader nu ook trends heeft en inderdaad: Bloglines is ook een prachtig programma. Maar Netvibes heerscht!

De Digitale Revolutie wijdt er nu ook een artikel aan. En in het februari-nummer van Computer Totaal! staat een uitstekend artikel met de titel ‘Uw persoonlijke startpagina-Netvibes: modulair en eenvoudig als een blokkendoos’. Een aanrader voor niet-ingewijden!

Netvibes breekt door. Ik gun het ze van harte! En ik moet toegeven dat ‘persoonlijke startpagina’ heel wat toegankelijker klinkt dan rss-reader. Dat ga ik maar eens een beetje overnemen.

En zo kan ‘ie wel weer even met het schaamteloos promoten.

@

12 Reacties

  1. Danniëlle schreef:

    De promotiecampagne heeft gewerkt, ik ben om! Blij? 🙂

  2. Anoniem schreef:

    En ook ik ben nog steeds erg blij met NetVibes! Vind wel dat het soms lang duurt voordat nieuwe feeds (bijv. als ik zelf iets op m’n blog heb gezet) oppikt. Weet niet of dat aan NetVibes of aan Blogger ligt.

  3. Danniëlle schreef:

    @Edwin: Fijn zo! Grappig om mijn reacties op eerdere posts over dit onderwerp nog eens te lezen, het heeft een aantal maanden geduurd voordat het kwartje viel. Maar ook ik ga nu schaamteloos promoten hoor!

    @Henk: Dat geldt ook voor Bloglines en Google reader. Soms pikken ze feeds snel op, soms duurt het iets langer. Ik merk iig geen groot verschil met die andere readers.

  4. Marco schreef:

    Ik ben sinds gisteren aan het Netviben en ben erg enthousiast. Vooral het chatgebeuren is erg interessant. Tegelijkertijd Googeltalken en MSN-en in 1 venster. Great!

  5. @ Marco,

    Grappig dat ieder zo zijn eigen elementen benut. Die chat-en mailfuncties heb ik nog nooit aangezet. Ik zag ook een keer een mooie die alles integreert in de modules van het ecosysteem maar ben de naam ervan even kwijt..

  6. Anoniem schreef:

    Oeps had ik m’n reactie bij een oude post gezet. Nog maar een keer dus:-):
    De door Probiblio in Noord-en Zuid Holland georganiseerde en met vernieuwingsgeld gefinancieerde cursus “digitaal inlichtingenwerk” besteedt ook veel aandacht aan Netvibes. Bij ons verplicht voor alle informatiemedewerkers in front en backoffice. Ik kwam daar pas laat achter na een oproep in ons weeknieuws om vooral meer met rss te gaan doen. Ik hoop van harte dat het beklijft.

  7. Is dat dezelfde cursus als die van GO of hebben jullie er zelf een opgezet?

  8. Anoniem schreef:

    Ik weet het eigenlijk niet. Probiblio organiseert meestal samen met andere organisaties. Het is wel bij ons “in house”. Ik vraag het morgen na.

  9. De meest zijn inderdaad op lokatie, onder andere verzorgd door Marina en Rob. Ik denk dat we het over hetzelfde hebben.

  10. Dappere Bas schreef:

    tja na zoveel enthousiasme moet ik het toch nog maar eens gaan bekijken.
    Heb me wel een keer aangemeld en er 2 keer mee gespeeld maar kon er niet echt blij van worden.
    Sorry.

  11. @ bas,

    Daar hoef je geen sorry voor te zeggen hoor, je doet er tenslotte alleen jezelf mee tekort 🙂

    Ik hoor graag of het je in derde instantie wel kan bekoren!

Reageer