clear

zoeken

search

zbdigitaal bestaat een jaar

10 november 2006


De tijd gaat snel. Voor mijn gevoel stond ik een paar weken geleden nog stil bij een half jaartje bloggen voor de Zeeuwse Bibliotheek, nu zie ik dat het morgen precies een jaar geleden is dat ik mijn eerste blogpost plaatste op zbdigitaal. Ongelooflijk. In dat jaar heb ik 580 posts geplaatst volgens blogger. Dat is bijna een gemiddelde van twee per dag. Niet slecht, al zeg ik het zelf.

Alle positieve indrukken en ervaringen van een half jaar geleden gelden eigenlijk nog steeds. Soms kan ik er schaamteloos van genieten dat mensen me mailen over onderwerpen die ik aankaartte, me bedanken voor een lekkere link enz. Natuurlijk zijn er ook mensen die vinden dat ik te veel schrijf, of te technisch, te persoonlijk of te oppervlakkig. Ik houd het wat dat betreft maar bij de ouwe trouwe middenweg.

Toch is er ook iets veranderd. Mijn lont wordt te kort op de een of andere manier. Daar liggen veel zaken aan ten grondslag. Om te beginnen is 2006 een van de vreemdste jaren die ik ooit meemaakte. Na 14 jaar liep mijn relatie op de klipjes en dat maakte dat ik een maand of zeven ‘zwierf’ van pand naar pand, door allerlei omstandigheden. Dramatisch kan ik dat gebeuren niet noemen achteraf, maar het gaat je ook niet helemaal in de koude kleren zitten. Sinds kort heb ik dan eindelijk weer een eigen appartementje maar de rust is toch nog niet helemaal terug. Dat zal wel deel uitmaken van het proces.
Vorige week ben ik ook geconfronteerd met het verlies van een vriendin. Ze was nog maar 32. Het is een bijzonder verdrietig gebeuren om zo’n mooi hart opeens te moeten missen.

Maar het maakt dat je meer dan ooit relativeert. Het geeft een nieuwe draai aan perspectieven.
Je neemt jezelf voor je minder druk te gaan maken.

Ik ga in ieder geval alle weekgeesten mijden die zichzelf wensen te wentelen in apathie. Ik ben er gewoon klaar mee. Ik heb niet zo veel zin meer in het doorlopend herhalen van zetten en het struikelen in stroperige wandelgangen.

Levenslust en werkenthousiasme. Voor minder doe ik het niet meer.

Maar ik ben verder niet boos ofzo hoor. Ik ben altijd chagerijnig op verjaardagen 🙂

Hoera!

@1

24 Reacties

 1. Anoniem schreef:

  En toch zeg ik : gefeliciteerd! waar en wanneer is het feestje?

 2. Anoniem schreef:

  Nog één dag wachten dan met chagerijnig zijn ;).

  Edwin, gefeliciteerd met je eerste blogverjaardag. Het is goed om af en toe even bij dingen, verdrietig en vrolijk, stil te staan. Ik lees je blog zeer regelmatig en heb erg veel aan je tips. Daarvoor dank!

  Hartelijke groet,
  Mirjam, bibliotheek Noordoostpolder

 3. Anoniem schreef:

  Gefeliciteerd met je 1e blog b’day! Dan kan de mijne niet ver zijn, maar ik heb zeelandchebbi verwijderd.

  Keeep up the good work!

 4. Anoniem schreef:

  Van harte en ga vooral zo door!

  L1

 5. Bedankt mensen!
  Ben alweer wat vrolijker hoor!

  Ik ga het gauw vieren van Es.

  Je weet toch? ^^

 6. Edwin, van harte!
  Moet wel aan mijn bericht van deze week denken: “Hoe open (source) ben je zelf” en dan kom jij met je persoonlijke verhaal! Dapper!
  Ik wens je veel chagrijn toe, want volgens mij maakt het je soms heerlijk scherp en daar houd ik van. “Kritische mensen máken de massa”. (Geen idee of het een gezegde is en of het ergens op slaat, maar hij kwam zo uit m’n toetsenbord) In ieder geval is het voor mij niet te snel “te” wat jij bijdraagt, maar zonder meer waardevol. Keep them going!

 7. Dank voor de stimulerende woorden Willem. Je hebt helemaal gelijk dat chagrijn soms een goede impuls geeft. Ik houd me natuurlijk wel regelmatig in omdat de naam van mijn werkgever er ook boven staat. Anders zou ik waarschijnlijk helemaal los gaan. En dan vast wel te…..

 8. Had jouw post overigens nog niet gelezen. Interessant verhaal is dat!

 9. Daan schreef:

  He Ed, van harte!!! Mag ik ook op het feestje komen? 🙂

  Daan

 10. Dank!

  Tuurlijk mag dat. Draaien we nog een riedeltje van het superieure Tool ook 🙂

 11. Anoniem schreef:

  @Edwin: Daar hou ik je aan! Tool rules!!!!! Ik zou er nog een concertrecensie tegenaan gooien als ik jou was. Jou kennende weet je er vast een ZB draai aan te geven 🙂

  D.

 12. ria schreef:

  Een jaar geblogd en nog goed ook. Knap gedaan en gefeliciteerd. Blijf jezelf en blijf vooral blij met jezelf.

 13. Anoniem schreef:

  Ha Edwin,
  Je weblog is een lichtpuntje in de informatieduisternis. Je blogt met gevoel en dat maakt jouw zeebieblog tot een echte blog. Met jouw bijzondere vermogens om de wereld in een reuzetempo van je af te bloggen kom je er wel weer uit! Kortom kop op en van harte met de beste weblog van bibliotheekland!

 14. Anoniem schreef:

  oh ja, wanneer is je blogparty, dan schuiven we aan en hebben alsnog het Bloggersdiner

 15. Wow!ter schreef:

  Oh Edwin,

  Ik zie het weer veel te laat deze post, omdat ik opgeslokt door mijn werk. Resultaat en ontwikkelingspesprek en de hele middag cursus geven. Maar ik wil mijn waardering uitspreken voor wat je het afgelopen allemaal gepresteerd hebt. Je hebt gewoon een verdomd goede blog en reputatie gebouwd indat een jaar. Af en toe moet ook ik hijgen bij het tempo dat jij ten toon spreid. Maar knopp er vooral nog een volgende 500+ posts en jaren aan vast.
  Keep it up!

 16. Mischa schreef:

  En ik ben inmiddels ook een vaste lezer, en denk dat nog wel ff te blijven. gefelicitaart!

 17. Hey Mensen,

  Bedankt voor de hartverwarmende reacties!

  We zijn aan het bomen over een mooi ict-evenement in de ZB en reken maar dat jullie allemaal een persoonlijke uitnodiging krijgen 🙂

  Ch33rs

  Edwin

 18. En Daan,

  Met dat idee van Tool speelde ik wel al. Ik heb een paar filmpjes die prima op youtube passen en de strakke organisatie van Tool, inclusief de roadies in doktersjassen zouden uitstekend kunnen fungeren als voorbeeld:
  Doe je eigen ding en doe toch een ahoy vollopen.
  Stel jezelf niet op de voorgrond.
  Maak lawaai maar doe dat in stijl.
  Zorg voor visuele ondersteuning. Het is 2006.
  Praat niet te veel. Speel.
  Doe iets origineels. Zorg dat je intens bent.
  Leer de mensen hoe te zwemmen voordat ze verzuipen.
  Houd de regie in handen maar geef je publiek het gevoel dat zij het hebben.
  Denk voordat je schrijft.

  Jaaaaaa

 19. Anoniem schreef:

  @Edwin: Perfect, dit IS Tool! Morgen een uitgebreid verslagje? 😉 Staan die filmpjes al op YouTube trouwens?

  Daan

 20. Ik heb ze even bekeken maar de kwaliteit is niet best. En op een gegeven moment sta ik ook nog mee te zingen. Dat kun je de fans niet aandoen 🙂

  Maar niet dus…

 21. Marina schreef:

  Ha Edwin,

  Gefeliciteerd met een jaar en drie dagen bloggen!

  Wat betreft je soms kritische noten. Je bent voor mij juist een hele inspirerende denker. No limits.

  “Als we onze grootsheid accepteren, lopen we het risico dat we mensen kwijtraken.
  En als we ons aanpassen om mensen niet kwijt te raken, verliezen we onszelf*”.

  Keep up de grootsheid!

  Marina

  (* Uit het boek (aanrader!) “Ja-maar, wat als alles lukt”)

 22. Robert schreef:

  Hey Edwin,

  Van harte gefeliciteerd met dit mooie punt in je bloggingcarrière. Hier in het op-één-na-mooiste bedrijventerrein van Rijswijk lees ik nog iedere dag aandachtig je posts (RSS-readers worden hier gestopt door een proxy server ofzo). Al die informatie die je de wereld inschiet (of er naar linkt) is erg prettig!

  Groeten,

  Robert

 23. Goed om te weten Robert 🙂

Reageer