clear

zoeken

search

Mashups, de zegetocht van gemixte applicaties

17 november 2006


Ik blijf mezelf verbazen over het grote aantal knappe knutsels dat ik dagelijks tegenkom op het web. Nog niet zo lang geleden was het doodnormaal dat je software kocht of illegaal van het web plukte maar dat lijkt nu eerder uitzondering dan regel te zijn. Toepassingen worden nu gratis aangeboden. Inkomsten worden op andere wijze gegenereerd.

Ondertussen mixen enthousiaste gebruikers veel van de duizenden toepassingen tot zogeheten mashups. Dat is gewoon niet meer bij te houden.

Gelukkig vind je op Programmable Web een uitgebreid overzicht. Om het enigszins behapbaar te houden kun je dan eens zoeken in de de meest populaire mixen allertijden of in de selectie ‘populair en recent‘. Er is altijd wel iets van je gading te vinden.

Zo heb je voor wintersportliefhebbers Skibonk, waarmee je met behulp van Google Maps in een oogopslag de status van wintersportgebieden kunt opvragen.
En wat te denken van de in kaart gebrachte levensloop van je voorouders? Of dat van Bush

En het heerlijke Liveplasma tenslotte, waarmee je de relaties tussen bands, muzikanten, acteurs, enz. kunt visualiseren waarna je meteen aan de slag kunt met de gevonden gegevens. Een deftige mashup!

Mixend de lange winter in, kortom. The fun just never ends.

@

Reageer