clear

zoeken

search

Google, the CIA en Alex Jones

05 november 2006


Ik ben verzot op verhalen. Vooral op mooie en spannende. Wat me ook altijd mateloos fascineert is de verdeling van de macht in de wereld en de verbanden die gelegd kunnen worden tussen machthebbers, situaties en beslissingen.

De verbanden zijn echter complex en vergen veel geduld van de mensen die er onderzoek naar doen. Maar dat onderzoek is wel nodig als je echt wilt vaststellen wat de waarheid is en die naar buiten wil brengen. De mensen die die moeite nemen stellen niet zelden een groot deel van hun leven in dienst van het onderzoek. Alex Jones is daar een voorbeeld van.

Nu durf ik maar weinig beweringen te doen over het waarheidsgehalte van Jones’ verhalen maar in dit geval ben ik ook niet zozeer uit op de waarheid, ik ben gestuit op een even mooi als spannend verhaal en het kan me eigenlijk niet zo veel schelen of het waar is. Het prikkelt mijn fantasie en dat vind ik al meer dan prachtig.

Het verhaal gaat over een ex-CIA Agent, Robert Steele, die beweert dat onze favoriete zoekmachine nauw samenwerkt met de CIA. Ik las dat bericht op Battelle’s weblog en uit de update van die post blijkt dat de enge Patriot Act ook hier weer een rol speelt…

Maar goed. Stel je dat verhaal nu even voor in zijn meest extreme vorm: de CIA werkt niet alleen samen met Google, de CIA controleert de zoekgigant. Wat zou dat niet betekenen zeg? Daar slaat je fantasie toch vanzelf van op hol?

En nieuwsgierig als ik ben, klik ik dan toch een beetje door. En neem kennis van een voorbeeld m.b.t. eerder genoemde Alex Jones. Google zou toegegeven hebben dat ze ervoor gezorgd hebben dat zijn laatste film niet belandde in de ‘hitlijsten’ van Google Video. Met een zoekactie is de film echter zo boven water…en die is inmiddels door 227.632 mensen bekeken/gedownload. Als het gerucht al waar is zijn ze dus niet geslaagd in hun opzet. Dan is juist het tegenovergestelde gebeurd. Maar het is een interessant gerucht natuurlijk. Van informatie moet je afblijven, als het je intentie is het te doen laten verdwijnen.

Het spreekt voor zich dat ik nu ook benieuwd naar de film in kwestie. Meteen maar even binnengesleurd dus. Ik ken wel een paar andere films van Jones ook. De film waarbij hij met een filmploeg infiltreert in de Bohemian Grove is ronduit bizar. Wat al die hoge pieven daar nu precies doen in de bossen blijft een beetje vaag maar dat het allemaal erg obscuur is werd me wel duidelijk. Druipende klokken. Kafkaiaans.

Maar ik draaf door. Te veel zijsporen en linkjes. Zo snel gaat dat met al die verbanden…

Maar een mooi verhaal is het. Dat dan weer wel.

@

4 Reacties

  1. Wow!ter schreef:

    Het leek me al sterk, maar Batelle ontkent het nu ook //battellemedia.com/archives/003051.php. Maar voor mooie verhalen zijn we altijd in.

  2. Battelle ontkent het niet. Google ontkent het. Dat zou ik ook doen ^^

    @

  3. Anoniem schreef:

    Inderdaad Kafkaiaans, en een beetje film noir…

    Nice try Ed..

    Laters !

    JP

  4. surrealistisch ook wel ^^

Reageer