clear

zoeken

search

All your base are belong to us en andere hilarische Internetfenomenen

03 oktober 2006


Het wereldwijde web wemelt van de waanzin…en die waanzin tiert soms weliger en langer dan dat de bedenkers ervan hadden durven hopen.

Ik ben altijd dol geweest op die waanzin, ook wel bekend als ‘Internet phenomena’. Als ik het me goed herinner was de online hype rondom het fenomeen ‘All your base are belong to us‘ het eerste internet-fenomeen waar ik kennis mee maakte, ergens eind jaren 90. AYBABTU sloeg werkelijk nergens op:
In 1989 kende het spel Zero Wing een intro in het Engels dat heel slecht was vertaald vanuit het Japans.

Narrator: In A.D. 2101, war was beginning.
Captain: What happen ?
Mechanic: Somebody set up us the bomb.

(spoken in the Flash animation as Someone set us up the bomb)
Operator: We get signal.
Captain: What !
Operator: Main screen turn on.
Captain: It’s you !!
CATS: How are you gentlemen !!
CATS: All your base are belong to us.
CATS: You are on the way to destruction.
Captain: What you say !!
CATS: You have no chance to survive make your time.
CATS: Ha Ha Ha Ha ….
Nu is deze passage natuurlijk al meer dan ridicuul maar het werd pas echt hilarisch toen er in 2000 opeens een hele hype ontstond rond dat ene zinnetje. Gamers humor noemt men dat. Op Wikipedia kun je het hele verhaal lezen en vind je verwijzingen naar alle foto’s, sites en vooral filmpjes…vooral deze compilatie vind ik heel leuk. Het dook echt overal op, in honderden varianten. All your books are belong to us!

Ook geweldig, voor de liefhebbers van games, met name Real Time Strategy Games: Pure Pwnage. Die lui gebruiken hetzelfde jargon als de lieden waar ik regelmatig virtueel de strijd mee aanga. Het is heerlijk om mensen op het verkeerde been te zetten met een opmerking als ‘ wat een prima micromanagement heb jij!’. Voor e duidelijkheid: ‘Pwnage’ is afgeleid van ‘ownage‘. En door te stellen dat je iemand bezit, geef je aan de je hem of haar de baas bent. Dat doe je het liefst met noobs, oftewel beginnelingen. Dat is weer afgeleid van Newbies.

Enfin…dit zijn misschien geen aansprekende voorbeelden voor iedereen. Wat dat betreft is de Tourist Guy wat bekender omdat wat meer mensen zich erin kunnen verplaatsen. Beetje in de categorie Bert is evil en de katjes in flessen. Of het wat recentere Snakes on a plane.

Het is louter vermaak allemaal maar toch is het geen onzin om hier eens een beetje in te neuzen: het kan dan opeens zomaar gebeuren dat je een gesprekje tussen kids, voor je inlichtingenbalie, opeens wel begrijpt ^^

All your patrons are belong to us!

@

1 Reactie

Reageer