clear

zoeken

search

12-14 oktober: officiële opening Second Life Bibliotheek/Info eiland

08 oktober 2006


Ben je nog steeds niet toegekomen aan een verkenning van de mooie virtuele wereld Second Life? Nu is het juiste moment bijna daar!

A.s. donderdag is de ‘Grand opening‘ van de bibliotheek en Info Island in deze wereld, met talloze sprekers en activiteiten.

Nieuwtje: er komt ook een speciale jeugdbibliotheek! Neem ook eens een kijkje in de Medische Bibliotheek en verwonder je over alle activiteiten die Guus van den Brekel op zijn weblog beschrijft.

Iedereen kan gratis toegang krijgen tot Second Life. Waar wacht je nog op?

Grote giller: ik wilde van de week dan zelf eindelijk ook eens een kijkje gaan nemen. Ik had mezelf geregistreerd, een avatar uitgezocht en de benodigde software gedownload maar tijdens de installatie ontdekte ik tot mijn grote spijt dat mijn pc niet geschikt is voor deze fascinerende wereld. Ouwe sannie! Antieke troep! Achterhaalde machine!

Reden om maar weer een te gaan sparen voor een up-to-date Aldi-apparaatje. Ik heb vier jaar plezier gehad van de vorige, en zelfs nog gebruik mogen maken van een uitstekende service toen ik een keer een defect had.
Ik ga nog wel even proberen of de laptop van het werk Second Life wel kan draaien. Dat doe ik natuurlijk wel thuis. Ik geloof niet dat ik nu al zou uit kunnen leggen op het werk dat die virtuele wereld werkgerelateerd is. Dat heeft nog een paar maandjes nodig denk ik 🙂

Misschien kan ik wel wat collega’s porren voor lezingen over Nederlands Inlichtingenwerk in SL….

@

9 Reacties

 1. Remco schreef:

  Môgge Ed,

  Ik heb ook maar een oude rammelbak van vijf jaar oud maar daar draait SL prima op hoor. Bij de installatie begon hij wat te morrelen over de grafische kaart maar gewoon genegeerd. Zo ga ik nu dus door het (virtuele) leven als Remco Smashcan 🙂 . Nu nog de weg vinden daar. Misschien kom ik je daar nog eens tegen. anders in het echte leven in ons “second home”. Ik heb vakantie dus dat wordt nog wel eens een middagje koffie drinken daar.

  van Es

 2. Hee Maestro,

  Die melding kreeg ik ook terwijl er een prima geforce in zit.
  Maar hij brak bij mij ook echt de installatie af. hoe heb je dat omzeild dan?

  Heb trouwens net je blogje doorgegeven aan die andere meesterkok, van //www.peperenzout.com/

  Die zal gauw wel opduiken ^^

  Fijne vakantie man. Kom je vast nog wel tegen links of rechts 🙂

 3. En Sun geeft als eerste Fortune 500 bedrijf een persconferentie in SL. Full speed ahead…

  //www.downloadsquad.com/2006/10/08/sun-takes-their-press-conference-to-secondlife/

 4. Danniëlle schreef:

  En het wordt vooralsnog geen Apple? Echt, als je d’r eenmaal een hebt wil je nooit meer anders! 🙂 En ja, die krengen zijn iets duurder maar design en vooral gebruiksgemak wil ook wat. En virusscanner en al die shit heb je geeneens nodig! Sparen dus en vlot een beetje 🙂

  D (die niet eens weet of SL op haar iMac draait…)

 5. Daar zit ‘m nu net de kneep. Sparen zit er de komende 2 jaar nog niet in ben ik bang :-/

 6. Anoniem schreef:

  I know… Toen ik hem kocht bestond er nog zoiets als pc prive project…

  D.

 7. Anoniem schreef:

  Heel erg 2003. Heb ik net misgelopen en dat beschouw ik nog steeds als een kleine dolksteel van Jan-Peter.

  Maar ach, de wifi zit al in nieuwe jeans tegenwoordig. Pendeck prive; ook niet verkeerd!

 8. Zelfs met de voorgestelde updates van de geforce 3, zoals op SL, blijft de software mieren en wordt de installatie afgebroken. Geen zin in verder speurwerk.

  Maar een beetje dwars zit het me wel…

 9. ria schreef:

  Ik kan zonder problemen SL in. Maar vervolgens vind ik het allemaal maar erg ingewikkeld.Zal wel te maken hebben met het feit dat gaming totaal aan mij voorbij is gegaan en het absoluut niet duidelijk is hoe je komt waar je wezen wilt. Ik heb inmiddels de bibliotheek op SL gevonden, maar nu moet ik nog naar binnen of zoiets. Ik blijf oefenen, maar ik denk dat het nog heel lang zal duren voordat het voor Nederlandse bibliotecarissen gewoon is om een afspraak te maken in de SL Library.

Reageer