clear

zoeken

search

De onzin van reclamedrukwerk in je brievenbus

25 september 2006


Ik heb altijd een enorme hekel gehad aan de grote hoeveelheden reclamedrukwerk die veel te jonge kinderen met veel te zware tassen dagelijks in je brievenbus proppen. Het is helemaal de limit dat ze veel van dit drukwerk tegenwoordig ook nog eens in plastic folie verpakken: dan kan je het niet eens meer rechtstreeks bij het oud papier donderen. Volgens geenreclame.nu stort men jaarlijks 34 kilo papier ongevraagd op de gemiddelde deurmat. Krankzinnig! Ik vond die cijfers inderdaad terug bij Milieudefensie en wel hier.

Ik ben hoe dan ook voorstander van de bekende nee/nee-stickers op de brievenbus.

Nu las ik vandaag dat de website Folderplaats zich in een grote populariteit mag verheugen. Op die site vind je alle folders die in omloop zijn. Mooi! Goede reden om de papieren folders te weren! Van het papierloze kantoor komt immers ook al niets terecht.

Maar als je dan even verder loert blijkt dat er ontzettend veel sites zijn op dit gebied, zoals E-folders. Ideaal voor al die consumenten die verleid willen worden, die koopjes willen jagen en prijzen willen vergelijken. Hatsikidee!

Maar naast de genoemde organisaties zijn er nog vele andere organisaties waar je veel te weten kunt komen over de wereld van het grote adverteren: de Stichting Reclame Code (en zie de vele links), particuliere initiatieven als ‘Brievenbusreclame‘, Infofilter.nl en de bond van adverteerders.

Hoe het ook zij: ik hoef al die kilo’s niet. Hoeveel kilo papier haal je uit een boom? Ik hoop dat die 34 net genoeg is voor een eigen boompje. Mmmm. Ik lees nu dat ik dan een jaartje langer nee moet zeggen. Ook goed. Met alle plezier.

r@

7 Reacties

  1. Henk schreef:

    Prima post, ook ik hoef die rommel niet. Zelfs met een ja/nee sticker heb ik nog veel te veel oud papier.

  2. Overstappen naar nee/nee dan. of wil je de faam niet missen?

  3. Henk schreef:

    Ik wil de Faam niet missen. Moet toch weten of de buurman opeens een garage wil bouwen, dat zie ik eerder in de Faam dan op //www.middelburg.nl.

  4. Sanne schreef:

    Die brievenbus van mij blijft foldervrij!

    Wat een gesjouw elke week. Die site e-folders is er trouwens mee opgehouden. Voor digitale folders bezoek ik nu Folderaar

    groetjes,

    Sanne

  5. Bedankt voor de tip Sanne, dat had ik nog niet gezien. Zie wel dat folderplaats inmiddels ook op Hyves en Twitter zit. Niet aan mij besteed, maar toch handig, voor de liefhebbers…

  6. Mouse schreef:

    Bekijk ook eensĀ //www.foldersenkranten.nl Je kunt hier niet alleen alle reclamefolders online bekijken, maar ook alle kranten van Nederland. Tevens kun je hier gratis stickers tegen ongewenst reclamedrukwerk aanvragen; ) Have fun

Reageer