clear

zoeken

search

Wij wonen hier: over de invloed van online games en virtuele gemeenschappen op de informatie-architectuur van de toekomst

14 augustus 2006


Wat een uitstekend artikel van Andrew Hinton in het bulletin van ASIS&T: the information society for the information age. Het artikel heeft als titel ‘We Live Here: Games, Third Places and the Information Architecture of the Future’ en gaat in op de betekenis van games en virtuele gemeenschappen als second life. Ik zal hier verder niet ingaan op de details maar ik kan het artikel aanbevelen voor iedereen die ook is ge├»nteresseerd in dit onderwerp.

Mensen die hier niet zoveel mee hebben kunnen in ieder geval eens een kijkje nemen op de site van ASIS&T: je vindt er ook veel informatie over aanverwante onderwerpen, zoals het semantische web, digitale toegang tot museumcollecties, enz.
Hun digitale bibliotheek is ook de moeite waard: het biedt toegang tot een grote collectie tijdschriftartikelen. T.z.t. moet ik me ook nog eens verdiepen in CrossRef Search dat ik hier aantrof.

@

2 Reacties

 1. Wow!ter schreef:

  Misschien aardig wanneer je je in CrossRef gaat verdiepen om eerst eens deze alweer wat oudere review te lezen.

  Jacs├│, P. (2004). CrossRef search pilot. Peter’s digital reference shelf. 2004. Beantwoorden

 • Bedankt voor de tip Wouter!
  Ik zal er binnenkort naar kijken!

  Edwin

 • Reageer