clear

zoeken

search

Zoektermen raden met Gwigle

13 augustus 2006


Dus je zoekt zo graag met Google en je denkt dat je daar goed in bent? Ga in dat geval maar eens lekker spelen met Gwigle: ‘an educational game to help you use Google more effectively”.
Het begint makkelijk maar wordt snel moeilijker. Ik ben er mee gestopt toen de rekenmachine-functie nodig was. Dat vond ik net iets te mooi in het weekend 🙂 Maar het is inderdaad een spel dat je doet nadenken over de zoekfuncties van Google, en het doet ook een beroep op je algemene kennis.

Natuurlijk is er ook een site waar je de antwoorden kunt vinden maar die vind je zelf vast ook wel…

Succes ermee!

Trouwens, nu het toch over zoektermen gaat: de laatste weken is er veel ophef over een actie van AOL, die de zoekgegevens van 658.000 gebruikers online zette. Smetty en vele anderen schreven hier over. Velen doen laconiek over hun online privacy en roepen altijd dat zij niets te verbergen hebben, maar sta er eens goed bij stil wat voor inkijkje zoekresultaten kunnen geven in de menselijke aard, in het meest persoonlijke van jezelf: je leven……

@

4 Reacties

  1. Anoniem schreef:

    ‘My life has become a boring pop song’? Maar eng blijft het 🙁

    D.

  2. @Edwin,
    Deze kende ik nog niet. Leuk! Ik werkte al wel vaak met Guess-the-Google en ESP-game. En bij Flickr is Fastr een leuke toepassing. Maar deze voeg ik toe aan mijn favorietenlijst!

  3. Laat tzt maar weten hoe ver je bent gekomen. Die van Flickr kende ik dan weer niet 🙂

    Edwin

  4. @ Daan:

    Dat vond ik nu ook een hele intrigerende zoekopdacht in die screendump. Daar straalt wel wat triestigheid vanaf :-/

    E

Reageer