clear

zoeken

search

Wereld Firefox dag: laat jezelf vereeuwigen in nieuwe versie browser

16 juli 2006


Een grappig initiatief van Mozilla: zij gaan iedereen die nieuwe gebruikers van hun browser aanmeldt, vastleggen in de broncode van Firefox 2.0 , de nieuwe versie van de browser die dit jaar nog zal worden uitgebracht. Op Livre kun je hier meer over lezen.

In het half jaar dat ik Firefox nu gebruik ben ik alleen maar meer fan geworden. Ik heb in oudere posts al vaker aangegeven waarom.

Ik was eigenlijk ook van plan er eens een introductie aan te wijden, voor de directe collega’s, maar automatisering heeft laten weten dat zij niet tegen de browser zijn maar ook niet over de mensen en middelen beschikken om het gebruik van deze software te ondersteunen in de toekomst. Begrijpelijk maar wel jammer. Vooralsnog blijft het iets voor de liefhebbers. In Duitsland hebben ze overigens erg veel liefhebbers 🙂

Kom ik ook nog even terug op het probleem van de weergave van dit blog en vele andere websites in verschillende browsers: de gulden middenweg heb je er nog niet mee gevonden, maar je kunt er als web-developer wel mee zien in welke browsers dingen misgaan: het handige programma browsershots. Een aanrader voor iedereen die een goede presentatie belangrijk vindt.

Mij kost het teveel tijd om alles te optimaliseren en daarom houd ik het maar bij het promoten van Firefox. Daarmee ziet alles eruit zoals ik het bedoeld heb….

@!

4 Reacties

  1. hahaha Henk,

    Het verschil met de Jehova’s is hopelijk toch wel dat je het woord hier zelf op kunt komen halen middels RSS en er niemand met zijn voet tussen je deur staat om het door je strot te duwen.

    Ik wil overigens ook niemand overtuigen hoor. Iedereen moet het zelf weten.Maar als voordelen zo…uhm…veel voordelen hebben, dan deel je dat graag met mensen. Niet uit overtuiging maar omdat je mensen dat gunt. Dat zal een Jehovah ook wel zeggen maar vind ik toch net ff wat anders.

    En wat betreft de vergelijking met eten: als FF ergens voor staat is het wel voor niet betalen. Maar er zijn veel afzonderlijke hapjes verkrijgbaar inderdaad, dat moet ik toegeven. Maar net als bij een tafel vol met exotische hapjes is het een kwestie van uitproberen en proeven. Als je daar geen zin in hebt: ook prima toch? En als het niet smaakt spuug je het gewoon weer uit.

    Maar culinaire liefhebbers houden het vaak juist elitair en verspreiden niet zo het woord.
    Gelukkig zitten hele volksstammen nog steeds met veel plezier bij McDonalds.

    en aan mcie ^^

    Maar je punt is helder hoor: ik zal er nooooooooit meer over beginnen.

    Mc@

  2. Henk schreef:

    Je mag er best over beginnen hoor. Alleen heb ik de voordelen van FF nog niet aan den lijve ondervonden.

    Je verwijst voor die voordelen naar een eerdere post, maar dat gaat dan weer over Greasemonkey en dat kon ik niet installeren in de ZB.

    En die culinaire brigade gebruikt toch Iens en andere sites als platform?

  3. Mmm ik heb greasemonkey hier wel hoor. Heeft misschien te maken met de instellingen van je pc?

    Zij hebben inderdaad wel een netwerk, maar daar weet ik weinig van, ben niet zo’n fijnproever.
    //corkd.com/ vind ik wel aardig

Reageer