clear

zoeken

search

De browser van 2006: Firefox, Opera of Internet Explorer?

03 juli 2006


Internet Explorer van Microsoft is nog steeds een van de meest gebruikte browsers. Dat zie je terug in de statistieken van dit blog, maar ook in de statistieken van de website van de Zeeuwse Bibliotheek.
Sinds vorig jaar ben ik zelf overstag gegaan voor Firefox, niet in de minste plaats omdat de extensies zoveel extra’s bieden. En de veiligheid natuurlijk. En de tabbladen. En…..

Vandaag lees ik op Frankwatching echter een bespreking van Opera 9 die me toch even aan mijn hoofd doet krabben. Veel van de extensies die ik zo waardeer in Firefox, zijn in deze nieuwe versie van Opera geïntegreerd, zoals een variant op platypus. Maar het is natuurlijk helemaal de waanzin dat Opera ook meteen Bittorrent aan boord heeft en ook nog eens geschikt wordt gemaakt voor de Nintendo DS. En die DS weer voor WiFi
Als dat straks allemaal werkt ga ik meteen een DS kopen. Heb ik toch nog mijn wifi-apparaatje, en dan eentje die handiger en leuker is dan een telefoon.

Ondertussen staan ook de concurrenten niet stil. Er komt binnenkort een nieuwe release van Firefox, en ook Internet Explorer krijgt een nieuwe versie. En ze houden elkaar scherp in de gaten!

IE mag dan nu nog oppermachtig zijn, ik denk dat dit heel snel gaat veranderen. Microsoft heeft gewoon een voorsprong omdat de eigen browser standaard wordt meegeleverd met windows-pc’s, maar tegen zoveel gebruiksgemak kunnen zij straks ook niet meer op.

Ik ben dol op nieuwe ontwikkelingen, dol op dit soort concurrentie. Het werkt in het voordeel van de gebruiker. Ik ga dan trouwens ook maar meteen voor de DS light 🙂

@

7 Reacties

  1. Praevenire melior quam sanare est 🙂

    Ben eigenlijk wel benieuwd naar dat spelletje. Kan je dan mooi binnenslepen met die torrent-functie die dan ook op de ds zit.
    Pompidom…..

  2. Henk schreef:

    Zolang ik nog zelf allerlei extensies moet gaan downloaden en installeren blijf ik lekker bij IE.

    Ik heb geen zin om veel tijd in die extensies te steken. In de bieb werk ik op 5 pc’s (balie meegerekend) en dan heb ik thuis ook nog zo’n apparaat staan.

  3. Anoniem schreef:

    Vandaag over gesproken met automatisering.
    Zij zijn zeker geen tegenstander van FF maar kunnen voor de extensies simpelweg geen ondersteuning bieden. Zo zal het dus voorlopig ook wel blijven: voor de liefhbbers.
    Sommige extensies zijn zo de moeite waard dat ik wel anders zou willen maar ik zie er maar vanaf: gebruiksgemak gaat voorop. Zal niet lang meer duren voordat browsers standaard de extensies meelveren. Dat zie je dus al met opera 9

    Zal ‘m wel eens uitproberen tzt

    E

  4. Anoniem schreef:

    Heb een tijdje met Opera gestoeid toen Arno het erop had gezet ( verbazend toch hoeveel IT-ers kiezen voor non-MS producten..)
    Kvond het vrij dummyproof , ben zelf ook zekers geen bitkei, erg gebruiksvriendelijk ook..

    Die DS is leuk speelgoed, heb bij Jeroen K. te A. al een hersenleeftijd van 48 jaar (niet gek na slechts 2 x spelen. ;-)) bereikt op de Braintrainer.. Om van de Mariokart online maar niet te spreken.. GAAAAn

    Mzzl,
    JP

  5. Hee gozert!

    Leuk om je hier een keer aan te treffen. Ik neem je adviezen ter harte!

    Waarom verbaast het me trouwens niet dat Jeroen alles alweer in zijn bezit heeft?

    hehehe. Na de zomer moeten we weer eens dringen opgesloten worden in een vakantiepark met alle laatste gadgets. Wat jullie?

    @

Reageer